Hormonzavar (progeszteron) esetén lehetséges a teherbeesés?
Nem rendeződnek a szüléstől a hormonproblémák, nekem is gyenge volt a peteérésem szülés előtt, szülés után is az maradt. Volt peteérés, de gyenge volt a progeszteron, amit vérzés előtt napokkal jelentkező pecsételés jelzett, pedig a hőm is szép volt. Clostyval kétszer estem teherbe első gyógyszerezett hónapban, előtte nem, pedig volt peteérésem. Első szülés után a fogamzásgátló elhagyása után ugyanúgy visszatért a probléma, de újból segített a Closty.
Ha nem menstruálsz, nincs még peteérésed, nagyon-nagyon-nagyon kicsi az esély, hogy pont elkapjatok egy kósza peterést, ami megelőzné az első vérzést. Kivéve, ha kivétel nélkül mindig folyamatosan együtt vagytok 2-3 naponta.
Plusz nem javaslom a próbálkozást 3 hónappal a szülés után, egy évet minimum adj a szervezetednek, elég neki a friss terhesség-szülés, plusz most a szoptatás. Mi egy év után kezdtünk próbálkozni azzal, hogy ki tudja, mikor sikerül és már 14 hónappal a szülés után teszteltem pozitívat és ez is naggggyon korai! Még nem nehéz annyira a háton fekvő babával, de pár hónap és elindul mászni, kúszni, felállni, veri össze majd magát mindenhol, nem győzöl kapkodni utána. Tapasztalatból mondom, hogy nem könnyű terhesen másik babával. Szerintem még várjatok. Azért elég nagy a különbség a szinte gyermek ágy utáni próbálkozás és az évekig várás között. Nem kell évekig várni, mi se vártunk, de azért maradj két lábbal a földön és gondolj magadra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!