Progesterone Exeltis szedése okozhat menstruáció késést?
Ez egyáltalán nem igaz, hogy bármilyen progi szedés mellett addig nem jön meg a mensid, míg abba nem hagyod. Jól mondta a dokid, meg fog jönni mellette is.
Én már nagyon sokszor kaptam progeszteront, egy évvel ezelőtt műtétek és vérzés miatt kaptam progeszteront, 2 hónapig egyfolytában szedtem, nem kis dózist, és ugyanúgy megjött a mensesem, sőt ugyanúgy pecsételtem is előtte. Max. kevesebb volt a vérzésem. Az orvos azt mondta mikor felírta, hogy ugyanúgy megfog jönni, csak nem fogok annyira vérezni. Azóta volt 4 inszeminációm, mindegyiknél kaptam progeszteront, és mindig megjött időben rendesen. Talán a mensim picit kevesebb volt, de semmi más nem történt. A progeszteron pótlás nem arra való hogy ne jöjjön meg a vérzésed. Nagyon sokan szednek havonta pótlást vagy használnak progeszteron krémet, és mégis minden hónapban rendesen menstruálnak. A progeszteron nem azt hivatott funkcionálni, hogy ne vérezz. Hanem azt hogy ha létrejön a terhesség, segítsen azt fenntartani. Ha nem jön létre terhesség, akkor prog pótlás ide vagy oda, a mnyh le fog válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!