Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCOS + Ir lehet így babánk...

PCOS + Ir lehet így babánk egyszer?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve . Lehet így valaha babánk vagy ne is reménykedjek?
2017. ápr. 28. 10:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
PCOS, IR-es vagyok pajzsmirigy alulműködéssel, harmadik terhességemben járok, ráadásul most ikrekkel. A babára akkor nincs esély, ha nincs méhed, meg petefészked, a mai világban kb. már minden más probléma orvosolható. Ne csüggedj!
2017. ápr. 28. 10:25
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Persze simán teherbe eshetsz ha jól van kezelve. Endometriozissal pl nehezebb... pcos miatt még lombik se kell
2017. ápr. 28. 10:28
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Persze, hogy lehet, csak vedd figyelembe, hogy a genetika mellett ezek erősen életmódbeli okokból kialakult problémák. Tartsd be az orvosi utasításokat az életmódra nagyon keményen. Diéta + mozgás és valószínűleg fogyás is szükséges. Ezekkel kezd és erre alapozd a tünetmentességet, ne a gyógyszerre. Persze a gyógyszereket is szedd, ha az orvos előírja, pl progeszteron pótlás a terhesség elején, vérhigító injekció, esetleg metformin.

Ha fontos a baba, nem lesz olyan nehéz tartani az új életmódot, nekem sikerült és most itt vigyorog mellettem.

2017. ápr. 28. 10:41
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan ez van nekem is. Szerdan voltam nodokinal :) Ma vagyok 6+5napos kismami :) menni fog neked is csak kezelni kell es odafigyelni mindenre :)
2017. ápr. 28. 10:44
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Mennyi idő volt mire nektek sikerült? A volt túlsúlyotok az mennyi volt?
2017. ápr. 28. 11:01
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
4# vagyok! 93kgrol indultam.. 85kg vagyok most. 3 honap alatt sikerult :)
2017. ápr. 28. 11:04
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

Miért ne lehetne? Csak tenni kell érte! (Neked sajnos ezt dobta a gép.)

Diéta, mozgás, szükség esetén gyógyszer. Mondjuk ezeket a saját érdekedben is meg kéne tenni, nem csak a baba miatt.

A túlsúly pedig nem a meddőség oka, hanem a kezelendő betegséged következménye.

Először magadat kell rendbetenni.

2017. ápr. 28. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
65%
#1 vagyok, én 95 körülről indultam (alacsony vagyok!) 84 kg-val estem először teherbe, másodszor 72-vel, harmadszor 73-mal. (Szerettem volna, hogy 6-ossal kezdődjön a súlyom, mire újra terhes leszek, de nem sikerült elérni, előbb jöttek a babák. :) ) Metformint, Letroxot szedek, kerülöm a cukros dolgokat, korábban napi szinten mozogtam, de meglévő gyerek mellett már nem ment, csak a diéta meg a gyógyszerek.
2017. ápr. 28. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:
49%
# 7, de amíg meg van a túlsúly, addig nem áll helyre a hormonháztartás, egyszerre jelzi a probléma jelenlétét és fokozza is a probléma nagyságát. Nekem nem volt elképesztően nagy túlsúlyom, én teljesen azt hittem, hogy ez még a husika, belefér típus. Hát nem fért bele. 2 elhalt terhesség után derült ki, hogy IR a probléma. Utána életmódváltás és fogyás mellett kb 1 év múlva sikerült a baba. Már nagyon aggódtam, de végül sikerült. 176 cm-hez voltam kb 78-82 kg és az már sok nekem, 75 kg már megfelelő volt a terhességhez, de a terhesség elején annyira figyeltem a jó étkezésre, hogy tovább fogytam 72 kg-ig.
2017. ápr. 28. 11:45
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
1 honap alatt sikerult. Tavaly majusban kezdtem el a met-et, eletmodot valtottam es elkezdtem mozogni. Kevesett, mint 1 honap alatt 7 kg-t fogytam. Juniusban mar pozitiv volt a tesztem.
2017. ápr. 28. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!