Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehet, hogy a pajzsmirigy túl...

Lehet, hogy a pajzsmirigy túl működés miatt nem lehet baba?

Figyelt kérdés

3 hónapja menszis zavarok léptek fel vérzésem egy napig tartott. Elmentem nőgyógyászatra el küldött hormon teszt vizsgálatra és olyan eredményt kaptam, hogy a pajzsmirigyem 420-as volt!

További kivizsgálásra küldött.

Emiatt már nem válalhatok babàt?

Lehet, hogy emiatt se estem màr teherbe sem, mert múlthónapba végig csináltuk, mert szeretnénk kisbabàt és mégis meg jött! Nagyon el vagyok keseredve!

2017. jan. 22. 12:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Milyen értéked lett 420-as? A pajzsmirigy túlműködésnél a tah kb. 1-0,5 alatt van. Nekem 0,02 volt, az már okoz tüneteket, gyógyszert kellett rá szedni. 420-as tsh érték viszont nem létezik.
2017. jan. 22. 12:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Anti-TPO lett 420
2017. jan. 22. 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
És a többi értéked?
2017. jan. 22. 13:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Mennyi a tsh? tulmüködésnél az a legfontosabb, nekem azt nézték havonta, t3, t4-et kb. félévente. Anti tpo-t csak egyszer, mikor kiderült.
2017. jan. 22. 14:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Ilyen értéket kaptam

TSH 3GEN: 2,930

ANTI-TPO :420

Szérum FSH: 5,1

Postmenopausa hormon therápia után :13,9

Menses folliculáris fázis: 3,5

Menstruációs ciklus ovuláció idején: 4,7

-||- luteális fázis :1,7

Szérum LH: 2,08

Menstruáció ciklus foll. Fázis: 2,40

-||- ovuláció id. : 14

-||- luteális fázis: 1

Postmenopausa 7,70

Szerum prolaktin :6,54

Szérum progeszteron: 1,54

Szérum estradiol: 128,9

Postmenopausa: 0

2017. jan. 22. 16:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Én csak a pajzsmirigyhez tudok hozzászólni. A közel 3-as tsh egy egészen jó érték, nem túlműködés. Én 3,8-cal estem teherbe, úgyhogy nem ez az akadály nálad. Vannak endokrinológusok, akik 1-2 közé akarják beállítani a tsh-t gyerekvállaláshoz, mert ez a legoptimálisabb, de nem annyira egyszerű 1-gyel lejjebb vinni, úgyhogy szerintem erre nem kapnál gyógyszert. Viszont az biztos, hogy most éppen se alulmüködésed, se túlműködésed nincsen.
2017. jan. 22. 17:07
 7/13 A kérdező kommentje:

Akkor még lehet baba ?

Nem értem miért beszélt nekem ilyet a nőgyógyász, hogy magas a pajzsmirigyem!

De, akkor meg nyugodtam!

2017. jan. 22. 17:44
 8/13 anonim ***** válasza:
A tsh érték alulműködésre utal, de a magas anti tpo autimun pajzsmirigybetegség jele lehet.
2017. jan. 22. 18:12
 9/13 anonim ***** válasza:

8 nem, ez még nem alulmüködés, és jó lenne ha már nem tejesztené ezt senki, hidd el, hogy tudom, mert nekem túlműködésem és alulmüködésem is volt. Elvileg 4,5-ig normális a tsh, mostanában vannak endokrinológusok, akik szerint inkább 2,5-3 között lehetne a határ, afölött van alulmüködés. Mivel 3,8-cal teherbe estem és nem kellett rá gyógyszer, teherbe lehet így esni.

Kérdező! Az anti tpo-d nem tetszett a nödokidnak, az tényleg magas, de nem befolyásolja a teherbeesést, menj vele endokrinológushoz, mert a nödokik ehhez nem értenek.

2017. jan. 22. 19:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Én 2,54re már Letroxot kaptam, +diéta+mozgás.
2017. jan. 22. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!