Mi ez a bűvös 1 év, amit meg kell várni a próbálkozásnál?
Ha megvárjuk, akkor azután mivel többet tehet meg az orvos, vagy milyen vizsgálatok jöhetnek? Ezeket előtte nem is teszik meg?
8 hónapja próbálkozunk, csak rákszűrésem volt, illetve UHval vizsgáltak meg. Köszönöm a segítséget!
Nem az a buvos benne h egy ev utan elmesz dokihoz...:-)
Hormont nèznek, ultrahang, ha talal valamit a dokid, akkor esetleg inzulint neznek vagy cukorterheles.., parodnak spermát (andrológus) van-e heresèrvje.
De ehhez erdemes maganba menni ( tapasztalat, mashol letojnak általában.:( )
Mi 1o hónap után mentunk, azt mondtuk egy eve prôbálkozunk. :) kb ennyi azthiszem.
Elmehetsz előbb is, ha az megnyugtat, de sokszor felesleges.
Csak ha már nagyon "öregek" vagytok, akkor nem érdemes kivárni az egy évet. Sőt, régebben még 2 év volt a javaslat, nem tudom, mikor változott át 1 évre.
A férjem 25-én megy spermavizsgálatra, nekem az UH-n rendellenességet nem látott, persze ez nem jelent semmit, mert lehet nem átjárható a petevezeték, de legalább nincsenek cisztáim.
A vérvizsgálatot, hormonvizsgálatot a nőgyógyásztól kérem v a háziorvosomtól? Bocsi, h ennyire nem tudok semmit, de senkivel nem tudok ilyenekről beszélgetni, nincsenek kismamák a közelemben.
Kérdező!
Az uh kb semmi. Sokszor a hormonok a hibásak!
Az a "buvos" egy ev az orvosi protoko. Elotte majdhogynem "felesleges" az aggodas- igy tartjak. Elso 3 honapban a parok kb. 26%-a esik teheerbe, 3-6 honap kb 50% 6-9 75 es igy tovabb akinek rgy ev alatt nem jon ossze azokbak kezdik ajanlani a kivizsgalast...
Kezdeznek lehet nezetni egy TSH FT 4-et pl. Ezt maganban is megteheted, akkor tudsz egy dolgot...
Ez az egy ev olyan mint a 3 veteles...egy "normal" no eletebe belefer a statisztika szerint. 1 veteles utan sincs kivizsgalas ha csam magan uton ki nem konyorgod...
Én a helyedben próbálnék egy kicsit ellazulni. Tudom, hogy idegőrlő a várakozás, átéltem.
Minden hónapban ellenőrizgettem teszttel az ovulációt, és már kezdtem aggódni, hogy valami gond van, amikor egyszer csak terhes lettem - a 8. próbálkozós hónapban.
Másodszorra a 7. próbálkozásra sikerült. Szóval tényleg NORMÁLIS, ha ennyi idő után jön csak össze, minden különösebb ok nélkül.
(Mivel összesen háromszor estem teherbe a férjemtől, így meddőségről biztos nincs szó, csak nehezen jött össze. Harmadjára könnyebben sikerült...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!