Pajzsmirigyben jartasak, tudnatok segiteni?

Figyelt kérdés

Elegge el vagyok keseredve,mert mar azt sem ertem,hogy mit nem ertek. 3 evig probalkoztunk a teherbeesessel mire egy orvos megcsinalta a petevezetek atfujast,azt mondta,ha ott volt a baj,akkor 2-3 honapon belül teherbe is kellene esnem. Ugy is volt,2 honap mulva teherbeestem de a 9+2 heten a magzat elhalt. Majd 5 honap mulva megint teherbeestem ami szinten elhalt kb ugyanolyan idösen mint az elsö. Aztan megint sikerült kb 3 honap mulva amivel egyszerüen elveteltem kb a 8.heten. Mar a masodiknal a nögyogyaszom a koromra valo tekintettel-37-kert egy embriovizsgalatot de nem csinaljak meg csak 1000-1500 euro elleneben.(Nemetorszagban elek) Szoval a 3. utan a dokim elküldött Nulearmedizin rendelesre-ez nem az endokrinologia-a pajzsmirigy kivizsgalasa miatt. Kicsit megvolt nagyobbodva,ertekem: TSH:1,82; T4:10,7; T3:3,24. Az a doktornö azt mondta,hogy le kene vinni 1-re vagy az ala. Hennings-et adtak, julius 7.-en kezdtem,1 hetig felet,aztan 1-et de egy het mulva szarul voltam töle igy visszaalltunk a felre. aug.12: TSH:1,87,november 15: TSH:1,64 Ekkor abbahagytam,mert ugy ereztem,hogy nem tesz jot.Nem tudtam ataludni egy ejszakat,allandoan ideges voltam es a legszebb,hogy nem volt kedvem szexelni. Azota eltelt 2 honap,nem szedtem semmit a TSH: 1,13,aminek joesetben talan örülnöm is kene de a baj az,hogy az utolso ciklusom 60 naposra sikeredett,valoszinüleg peteeres nelkül-merem a hömet ami szeep alacsony 36,3-36,6 között reggel 4 orai meresnel-allandoan hidegek a labaim,allando idegesseg van bennem es ami meg szep,hogy olyan mintha bedurrant volna a pajzsmirigyem.Mintha be lenne dagadva de nem latszik csak erzem.Elöször azt hittem,hogy a refluxom de nem.:-( A pozitiv,hogy van kedvem a szexhez es viszonylag jol alszom,viszont a höm ugyanugy 36,4. Penteken megyek nögyogyaszhoz a peteeres miatt.

Ti mit mondtok? Elegge össze-vissza van,nem? En mar nem ertem.

2017. jan. 16. 14:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
hát én 2015 nyarán kérdeztem, és nekem már ott is azt mondták, hogy 1-2 közti összeg a legjobb
2017. jan. 18. 13:04
 12/20 anonim válasza:

Csináltass egy olyan vérképet ahol megnézitek a prolaktin és az Anti-TPO értékeket.

Nem kizárt, hogy Hashimoto szindrómád van, vagy a túl magas prolaktin szint miatt nem tudod megtartani a terhességet.

Igazából egy nagyon jó nőgyógyász és endokrinológus fontos ahhoz, hogy ezeket feltárjátok, van olyan is, aki mindkettő terület szakorvosa.

A hormonális működésnél és annak zavarainál minden mindennel összefütt, ezért lehet félreérteni egyértelműnek tűnő tüneteket.

Egy szó mint száz, ezt a két értéket derítsd ki, a leírtak alapján jó esélyt adok, hogy itt lesz a megoldás.

2017. jan. 18. 21:17
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszaitokat! Tegnap elött felkerestem egy endokrinologiat,6.-ara van idöpontom. Majd beszamolok rola. Megegyszer,köszi!
2017. jan. 19. 13:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Jelentem tul vagyok az elsö randimon az endokrinologian. Ugy törtent ahogy sejtettem,semmi extrat nem tudtam meg meg most,hisz volt 1 oras beszelgetes,eddigi leleteim bemutatasa es egy ultrahangos vizsgalat,ami annyibol tök szuper volt,hogy legalabb tudom,hogy 3 honap utan megint van peteeresem. :-) Levettek egy raklap vert,aminek egy resze megy genetikai vizsgalatra a masik resze pedig a hormonsorra. A hormonsor 2 het,a genetikai meg 3-4,igy marcius 9-re kaptam megint idöpontot. Üdv. :-)
2017. febr. 12. 12:48
 15/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ha valakit erdekel az eredmeny,2 honap utan vegre a kezembe kaptam. Szoval amit ertek belöle es a lenyeg: prolaktin OK,pajzsmirigy hormonok OK,a gerincproblemara is van valami hormon (hiperandrogenämie) OK,testosteron szint alacsony 0,13 nanog (0,29-1,67),hepatitisz B,C, HIV negativ,Rubeola antitest kimutathato,clamidia negativ,veralvadas OK. Ami gazos: Anti-Müller-Hormon 0,12 nanog (1,0-8,0) ez mutatja a petefeszek kimerültseget/csökkent petefeszek kapacitas....A masodik abortuszomat ezen a klinikan csinaltak,igy ott megvannak a leletek: heterozigota MTHFR mutacio volt valoszinüleg a baj,normal homocisztein szint ellenere.(ez is felelös a trombozisert ). Ezt masolom egy oldalrol: "Az MTHFR gén szerepe Az MTHFR enzim a folsav anyagcsere egyik mozgatóeleme, továbbá nagy befolyást gyakorol a vér homocisztein szintjére is. Szervezetünkben a homocisztein egy igen fontos anyag: ha az elfogadott „fiziológiás” koncentrációban kering, nincs semmi baj, azonban magas koncentrációban károsítja az erek falát és plakk-képződést indukál. A homocisztein lebontásához a B6- és B12-vitaminok mellett folsavra is szükség van, így amennyiben az MTHFR gén meghibásodik és ezáltal a folsavhasznosulás is zavart szenved, a megemelkedett homocisztein szint miatt lényegesen megnő a mélyvénás trombózis, a szívinfarktus vagy a stroke kialakulásának esélye. Azt azonban még nem tudjuk, hogy az adott esetben miért vénás, másik esetben miért artériás trombózist okoz e gén polimorfizmusa." Szoval,nagydozisu folsav/folat szedeset ajanljak,cigaretta letetelet es a teherbeeses minel elöbbi letrejöttet-szoval,legyek rajta 1000-rel. Ajanljak meg a baranyhimlö elleni antitestek kimutatasat a haziorvosnal,ha az sem megfelelö,akkor azt is ujra oltani. Irjak,hogy akar a paromat is ki lehetne vizsgaltatni. Meg jo,hogy annak idejen a nögyogyaszom azt mondta,hogy a folsavat csak minden masnap szedjem,nem kell annyi....Szoval,ennyi. :-(
2017. máj. 9. 14:30
 16/20 anonim ***** válasza:

sajnálom. hány éves vagy? a 0.01-es AMH az a béka feneke alatt van.

az mthfr nem nagy gond a teherbe eséshez,tényleg cssk folsav kell meg b vitamin

2017. máj. 9. 15:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso: nem 0,01 hanem 0,12 de az is eleg gazos.
2017. máj. 10. 18:45
 18/20 A kérdező kommentje:
Ja,a korom 39.
2017. máj. 10. 18:46
 19/20 anonim ***** válasza:

ja-ja,azt akartam írni,az majdnem nulla.

de akkor,hogy estél teherbe háromszor?.

Lehet,hogy érdemes lenne megpróbálni egy lombikot,hátha a stimu segíthet.

petesejt donoron gondolkoztál már?

2017. máj. 10. 21:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Teherbeesni ugymond nem volt nagy gond de a doktornö az endokrinologian azt mondta,hogy mivel a fentebb irt hormon nem müködik jol,igy a "mellekhatas" az,hogy lerakodasokat okoz az erek falan...ergo amikor mar van embrio,ö nem kap eleg oxigent a beszükült hajszalereken keresztül,ezert az embrio elhal,valoszinü,hogy nalam mindharomszor ez volt. Ezert mondta a cigeratta azonnali letetelet is,mert ugye az is szükiti az ereket.
2017. máj. 31. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!