Gyedben jártasak?
Figyelt kérdés
Áprilisban lesznek 2 évesek az ikreim es lehet h terhes vagyok, az érdekelne h ilyen esetben jár e a gyed a harmadik babára? Ha tényleg terhes vagyok akkor április körül születne a tesó, ilyenkor hogy működik? 2008 óta van folyamatos munkaviszonyom2014. júl. 30. 12:41
1/4 aHermann válasza:
Szia!
Ugyanazt a Gyed-et kapod a kicsi után is, mint a nagyok után. Mondjuk előbb Tgyás-t kapsz a kicsi után, ez viszont maximalizálva van.
Arra figyelj, hogy folyamatos legyen ellátás. Pl. az ikrek ápr. 2-án lesznek 2 évesek, de Te április 20-ra vagy kiírva, akkor 3-tól igényeld meg a Tgyást. + 3-tól Gyes-t is kapsz az ikrek után (valószínű, hogy egy gyereknyit).
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értem, április 21én lesznek 2 évesek, akkor onnantól menjek el tgyásra? Az ikrek után sulis korukig jár a gyes azt tutira tudom, és nem kell kivenni a szabikat se? Táppénzre se kell menni? Nem tudom h működik ez.... 1 hét múlva kiderül h lesz e tesó, de én úgy érzem igen, hányinger, mellfeszülés, nem esik jól a kávé, anno is igy volt
2014. júl. 30. 13:13
3/4 anonim válasza:
Szia, érdemes lenne utánakérdezni, az ikreidre jár-e gyed extra, mert most már 3 éves korukig jár gyed. (Januárra várok ikreket, rájuk már tuti)Tgyásra a szülés előtt 28 nappal elmehetsz, szerintem érdemes lenne kihasználnod, mert mire elbírálják úgyis megszületik a kicsi, nem mindegy, hogy folyamatosan kapsz nagyobb összeget, vvagy esetleg egy hónapig gyest kapsz csak. Ha meglesz a munkaviszonyod a tgyás igénylésekor, akkor kapsz a picire gyedet is, 2 éves koráig. Ha kivennél legalább 1 nap szabadságot, akkor elmehetnél táppénzre tgyásig, ez ugye a bejelentett fizud 60%a, ennyivel is több pénz minden hónapban, és marsdhatsz otthon az ikrekkel.... a 91.naptól pedig ne felejtsetek el családdi adókedvezményt igényelni.
4/4 A kérdező kommentje:
Csak a 2014 január 1 után születettekre vonatkozik, mi lecsusztunk róla, sok örömet és egészséget az ikrekhez
2014. júl. 30. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!