Mi a további menete, valóban jó tanácsot kaptam? Kicsit negatívnak érzem a dokim.
Nem jön össze a baba.Fél évnél(májusban) voltam nőgyógyásznál, akkor azt tanácsolta, hogy szedjek vitamint, folsavat, kicsit fogyjak és egyek egészségesen, és lesz baba. Ha nem, akkor menjek vissza 6 hónap mulva.
Most visszamente, jeleztem, hogy kérhetnék petevezeték átjártahóságit, és hormon tesztet, vagy egyéb vizsgálatot.
Viszont elég agresszivan, azt a választ kaptam, hogy mostmár nem csinálnak velem addig semmit, ameddig a párom nem ad mintát. Mert biztos vele van a baj.
Persze, megértem, ha ezt látják egyszerűbbnek, de szerintetek is ez a menete? Vagy m,enjek el egy másik dokihoz, aki esetleg megvizsgálna ujra?
Valóban a párodat célszerű először vizsgálni (ha már ragaszkodnak hozzá, hogy egyszerre csak egy vizsgálatot lehet), mert az ő vizsgálata fájdalommentes és olcsó. Igazából lényegtelen, hogy melyikőtöknél van a probléma, mindig a legolcsóbb vizsgálattól haladnak a drágább felé.
De ha belegondolsz, jobb előbb tudni, hogy a pároddal minden rendben, mintha neked megcsinálnák az összes fájdalmas beavatkozást, és csak utána derülne ki hogy mégis nála a baki.
Jelentkezzetek be egy meddőségi központba.
Ott párhuzamosan megcsinálják a hormonsort és a férfi vizsgálatot. Ezek eredményeitől függően mennek tovább.
Szerintem így jobban járnátok, mert egy helyen csinálnak mindent, és a tudási és eszköz feltételek is megvan amennyiben bármilyen további kezelés szükséges.
Nem ez a logikus, kérdező? Te kitennéd magad mindenféle hercehurcának, anélkül, hogy egy egyszerű vérvétellel és andrológiai vizsgálattal kizárnák, hogy a spermiumokkal van a baj? Ez a meddőségi kezelések sorrendje. Azt mondjuk megtehette volna a dokid, hogy elküld mindkettőtöket vérvételre, én is egyszerre kaptam a magam és a férjem hormonális vérvizsgálatkérő lapját, azzal a meghagyással, hogy a férjem itt és itt jelentkezzen be andrológiai vizsgálatra.
Nem ciki a férjedre nézve. Ha baj van, akkor hamarabb kiderül. Ha nincs, akkor meg mehetsz átjárhatóságira. Gondolj bele, hogy mondjuk most te végigcsinálnál mindenféle meddőségi kezelést, aztán egy év múlva, mikor már mindketten totálisan elkeseredettek és csalódottak lesztek, valakinek eszébe jut véletlenül, hogy talán a párodat is meg kellene vizsgálni, aztán egyből lombik... Volt itt egy kérdés, a kérdező csaj teljesen kivolt idegileg, hogy inszeme volt egy év próbálkozás után, aztán most kiderült, hogy a férje spermájával volt gond. De ő egy év után már nem bírná elviselni, ha az inszem nem jönne össze. Erre kérdeztem, hogy miért nem mentek hamarabb orvoshoz, erre közölte, hogy ő többször is volt orvosnál, hormonális vizsgálaton, mindig minden rendben volt nála... Na az ő dokijuk nagyon csúnyán elcseszte, hogy nem küldte először a reménybeli apukát spermavizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!