Rontgenes petefeszek atjarhatosagi vizsgalat utan terhesseg? Tapasztalatok?
Az orvos azt mondta ebben a honapban nem probalkozhatunk, de tobb helyen olvastam hogy pont a vizsgalat utan estek teherbe!!!
A ciklusom 11. Napjan lesz a vizsgalat, ovulaciom a ciklus 14. Napjara esik
Volt olyan aki teherbe esett meg abban a honapban es minden ok volt / valami nem volt okes a babaval?
Elore is koszi!
Nekem volt rontgenes atjarhatosagi vizsgalatom lombik elott, pedig egyertelmuen a ferjem rossz spermakepe miatt kellett lombikoznunk. Rossz, kellemetlen, kicsit fajt is, de nagyon gyorsan megvan, par perc az egesz.
Szerintem a sugarzastol nem kell tartani, ha annyira karos lenne, nem ajanlanak evente a tudoszurest. Nekem volt bokamutetem, ahol 2 oran keresztul folyamatosan rontgenen nezte az orvos a csontjaim. Persze ha nem muszaj, nem rontgeneztetem magam, de 1 alkalomtol nem lesz semmi baj.
Az erzesek, amimet irsz szerintem teljesen normalisak, a baba utan vagyakozo nok erzik ezt. Plane, ha mar babat is vesztett el. :(
De nem szabad feladni!!!
Koszonom hogy irtal! Nalunk is a paromnal van a gond, igaz antioxidansok szedesevel sokat javult a helyzet. Ennek ellenere nalam is minden meddosegi vizsgalatot elvegeznek.
Persze nem olyan karos a hsg, de azert csak a petefeszkemet rontgenezik, es akarhogy nezzuk a rontgen egy karos sugar, meg ha kis erossegu is. Engem barmikor rontegeztek (eltort vall, boka, tudoszuro) mindig letakartak a hasamat, hogy vedjek a petefeszkemet.
Meg mindig nem akarom elengedni a gyenge remenyt, hogy termeszetesen esek teherbe, bar erre eleg kicsi az esely...
Szoval nalunk inszeminacio a kovetkezo (mert 30 vagyok) es ha nem sikerul par alkalom utan, akkor egybol lombik.
Mikor kezditek a lombikot? Felsz tole?
Csutortokon lesz a hsg vizsgalat, mindenki biztat hogy kibirhato, meg nagyon gyors, de en minden nogyagyaszati vizsgalttol rosszul vagyok.
Olyan jo olyan emberek valaszat olvasni akik hasonlo dolgokon mennek at! Megnyugtat hogy ami velunk tortenik nem a vilag vege, egyszeruen csak egy kicsit tobbet kell varni.
Koszonom megegyszer!
Akkor annyira nem lehet rossz eredménye a párodnak, ha megpróbálkoztok az inszeminációval. Meg az nagyon jó hír, hogy szépen javul neki!
Nálunk szóba sem jöhetett más csak a lombik, annyira rossz volt az eredmény. 3 éve küzdünk a babáért, tavasszal én is a 30-at töltöm. Mi azóta már elég sok mindenen túl vagyunk, de ha ez biztat téged én most 12 hetes terhes vagyok, pont ma megyünk a kombinált szűrésre. Lombikkal fogant a babánk. (Volt egy missed ab-om is 1.5 éve)
Eleinte én még egy sima nőgyógyászati vizsgálatra várva is halálra izgultam magam, gyűlöltem az egészet. Mostanra ezen már túltettem magam, volt időszak, hogy heti 2x kukkantottak be. Nagyon igaz, hogy az ember képes mindent megszokni.
Sajnálom, hogy át kell mennetek ezen, én a magam részéről nagy igazságtalanságnak élem meg, hogy ami másnak egy kellemes éjjel összejön, nekünk ahhoz ennyit kell küzdeni. De mivel ezen változtatni sajnos nem tudunk, így küzdenünk kell!
Eloszor is gratulalok!!!!
Teljes mertekben egyetertek veled, az elet nem mindig igazsagos, de ez van. Varom nagyon hogy teherbe essek en is, de a sok nogyogyaszi vizsgalat, meg ugye maga a szules gondolata elegge remiszto. Mar remegek a holnapi vizsgalat miatt :/ majd megirom hogy sikerult, remelem minden ok lesz.
A parom 500.000rol indult, most 40 millio van neki, DE tisztitas utan 3 millio marad csak. Inszem meg ugye 4 es 6 millio kozott elvegezheto, legalabbis ebben a korhazban.
Boldog babavarast!
Koszonom!
Gondolok majd rad holnap!
Nem tudom, mennyire mondtak reszleteket, de egy betettel keszulj, mert a kontrasztanyag visszafolyhat, ill. picit verezhetsz is.
Utana alszol egy nagyot es mire felebredsz mar tul vagy az egeszen!
Nem lesz semmi gond, ne aggodj! :)
12kor csinaljak, es allitolag 10 perc alatt megvan. Utana vissza kell mennem dolgozni. A betetet mar beraktam a taskamba es fajdalomcsillapitot is a biztonsag kedveert.
Remelem nem fog annyira fajni! Amint megvan irok! Koszi a biztatast! :)
Tulestem rajta, kb 15 percet voltam bent osszsen ebbol a vizsgalat volt 5. Nagyon kedvesek voltak. Az elejen egy kcisit kellemetlen volt, de nem fajt, majd amikor bespriceltek a kontrasztanaygot egy eros mensifajdalom jelentkezett par masodpercig.
Siman kibirhato. Szerencsere mindet petefeszkem atjarhato es nem talaltak semmi bajt.
Azt is megkerdeztem probalkozhatunk-e ebben a honapban, es mondtak hogy termesztesen, csak varjunk 2-3 napot.
Most vagyok 1 oraval a vizsgalat utan, es nem faj semmim se. Egyedul a nyugtato hatasat erzem meg amit a vizsgalat elott adtak be.
Remelem ebben a honapban vagy a kovetkezoben sikerulni fog a baba :)
Koszonom mindenkinek a valaszt es a biztatast!
Szep napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!