Elmondjátok a szülőknek, barátoknak, hogy nem jön a baba? Miért? Vagy miért nem? És mennyi idő után?
Szerencsére nem vagyok érintett, de barátainkról tudjuk, hogy nem jön a baba immár 2 éve, mert már akkor mindenkinek a "babaprojektről" beszéltek, amikor a feleség még abba sem hagyta a fogamzásgátló szedését.
Most már nem olyan bőbeszédűek, ha valaki érdeklődik.
Intelingensebb családoknál ezt úgy illik, hogy nem firtatják egy idő után a témát mert valószínűleg már mindenkinek leesett,hogy nem jön össze.
És tök fölösleges tanácsokkal ellátni az érintetteket mert valószínüleg tudják hová forduljanak segítségért.
Nem.
Eddig sem kötöttem senkinek az orrára a szexuális èletünket, most sincs hozzá senkinek semmi köze.
Az egyik kolléganő mesélte mindenkinek a cégnél (kb közvetlenül ez 10fő). Voltak több inszemen, lombikon meg egy csomó kivizsgàlàson. Csak az volt vele mindenki baja(eleinte sajnàltuk,plàne amikor nàlunk is jött a gólya). De aztàn kiderült, hogy hétvégente bulizni jàr, mentolos cigit szìv napi 1-1,5 dobozzal stb.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem szórakozhat, de ha nekem nem jönne össze és egy vagyont adnék ki dokikra, gyógyszerekre, akkor én is mindent megtennék. Azért a szesz, a hajnalig ugrabugra meg a cigi nem igazàn orvosi ajànlàs a lombikhoz pl.
A màsodik babánk 1 év utàn jött össze, nem mondtam senkinek, de nagyon aggódtam màr. Ha többet kellett volna rà vàrni 1-2 baràtnak biztos mondom.
Nálunk szülők, testvérek, közeli barátok tudták, aztán mikor belekezdtünk a lombikba, el kellett mondanom a főnökömnek és pár közvetlen kollégámnak is a hiányzások miatt. Ahogy telt az idő, egyre több mindenki tudta meg barátok közül is. Eleinte még el is meséltem mindenkinek, mikor mi történik, a végén már annyira besokalltam, hogy mindenkinek be kell számolnom, hogy az utolsó beültetésről még a szüleimnek sem szóltam. Végül ez lett sikeres, láttam, hogy nem tetszett nekik, hogy nem tudtak róla, de nekem így könnyebb volt.
Szóval én azt javaslom, hogy a közvetlen környezet tudjon nagy vonalakban róla, de részletekről nem kell tudniuk, mert teher egy idő után erről beszélni, főleg, hogy azért tele van kudarccal sajnos ez az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!