Van itt olyan, akinek nem volt peteérése, és mégis teherbe esett?
Ilyen nincs.
De miért nincs peteérésed.
A petefészekben normál esetben a ciklus elejétől kb 5-7 tüsző indul növekedésnek. (PCOS esetén több) Egy dominánsá válik, nagyobbra nő, és amikor 25 mm körül van, megreped, és ideális esetben a petevezetőbe lök egy petesejtet, ami ott elindul, és ha úgy adódik megtermékenyül. 4-7 nap alatt étkezik a méhbe, ahol, ha megtermékenyült, addigra már több sejtből áll és begpróbál beágyazódni (ez eltart további 7-12 napig) a megvastagodott méhnyálkahártyába. Ez utóbbi azért vastagodik meg, mert a tüsző, ami a peteéréskor megrepedt progeszteront termel, ami felelős a nyálkahártya vastagságáért.
Ha nincs terhesség (vagy a beágyazódás nem ment tökéletesen végbe), akkor a nyálkahártya leválik a peteérés utáni 14-16 napon és kezdődik az új ciklus.
Gyakori hiba a gépezetben
- nem tud egy domináns tüsző megnőni, mert sokan nyomorognak odabenn (PCOS)
- a tüszőben nem volt petesejt (peched van, vagy korai petefészek kimerülésed - utóbbi vérvizsgálattal ellenőrizhető)
- a petevezeték nem átjárható (pl gyulladás miatt)
- kevés a progeszteron, nem elég vastag a nyálkahártya a beágyazódáshoz
Nem tudom mit értesz az alatt, h nem használt a Closty. Meddig szedted, mekkora dózisban? Nekem a napi 3 szem volt a jó adagolás. Elsőre mindig alacsony dózissal kezdik, mert cisztát okozhat, ha túl nagy a dózis, de ha nem működött emelni szokták. Ha esetleg PCOS-ed van, akkor nagyon óvatosan kell bánni az adagokkal.
4hónapig nekem sem érlelt tüszőt (napi 2 szem 5 napig) vártunk 3 ciklust és ismét Elkezdtem szedni.Jelenleg 8hetes múltam.
Nem szabad feladni.
Peteérés nélkül is van menszesz.Nekem pl closti nélkül 14napos ciklusaim vannak 7napos vérzéssel,vastag méhnyálkahártyával.Petefészkeim pcos gyanúsak,progeszteronom meg alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!