Mai tsh értékem majdnem 8. Érdemes így megkockáztatni a teherbeesést?
Figyelt kérdés
Most van a peteérésem. Tegnap már akcióztunk. A tsh-m folyamatosan ingadozik, de ezt én idézem elő pajzsmirigy-gyógyszer szedésével (túlműködésem van), tehát tudok csökkenteni az adagon és jó esetben 1-2 hét múlva (a beágyazódás idejére) már a normál tartományban lehet az érték. Hetente fogom ellenőriztetni, mert tényleg nagyon érdekesen alakul nálam a tsh. Viszont szívesen megelőznék egy esetleges vetélést.2016. jún. 7. 20:53
1/17 anonim válasza:
Nem, én semmiképp nem kockáztatnék... Megvárnám, míg 2 alatt stabilizálódik a TSH. Én is évek óta Letroxot szedek, terhesség alatt is végig szedtem, 1,5 körülivel lettem terhes, de nekem akkora már régóta szépen beállt erre a szintre.
2/17 A kérdező kommentje:
Én másfél éve várok, hogy stabilizálódjon, nekem úgy tűnik, hogy túlműködésnél nehezebb beállítani, mint alulmüködésnél. 1 hónappal ezelőtt 3 körül volt, nem számitottam rá, hogy megint ilyen magas lett.
2016. jún. 7. 22:03
3/17 anonim válasza:
Ha tegnap akcióztatok és ma volt peteérésed, akkor ez már eldőlt, nincs mit gondolkodni...
Vagy összejött, vagy nem. Két hét, és kiderül.
(Amúgy érdekes ez a TSH, nekem sosem volt vele bajom, most terhesen endo dokinál kötöttem ki, olyan alacsony...)
4/17 A kérdező kommentje:
Terhesség nagyon sokszor befolyásolja a tsh-t.
Igen, már így is teherbe eshettem, de ma is terveztük, nem tudom teljesen pontosan a pét. Elvileg tegnap volt. Ma nem fogunk inkább próbálkozni, nem akarok bajt.
2016. jún. 7. 22:57
5/17 anonim válasza:
De neked alulműködésed van ha magas a tshd. Ha ennyire ingadozik lehet, hogy autoimmun pajzsmirigy probléma.
6/17 anonim válasza:
Milyen gyógyszert szedsz? T3? T4? Ha túlműködésed volt akkor mennyi volt az értéked, hogy így megugrott a tsh-d? A gyógyszer nem játék, hogy így szedem, úgy szedem, magam ellenőriztetem. Menj el egy rendes orvoshoz, hogy kivizsgálják normálisan. Autoimmunt pl kizárták?
7/17 A kérdező kommentje:
0,02-vel diagnosztizáltak anno. Gondolom mindent kizártak, mert minden vizsgálatot megcsináltak amit kellett. A papíromon az van, hogy nem tisztázott az oka a túlműködésnek. Most 1 és 1 fél propicyl-t szedek és ha akarnék se tudnék endokrinologust találni, idöpontom a hó végére van. De másfél év alatt azért már kitapasztaltam, hogy ha magasra megy a tsh, akkor visszavesz a gyógyszerből egy felet. A tsh-t pedig magán megnézetem majd 2 héten belül. Jobb ötletem nincs, de ha teherbe estem, akkor pláne fontos lenne lejjebb vinni a tsh-t.
2016. jún. 8. 08:53
8/17 anonim válasza:
Gondolod megnéztek mindent. Persze.... Ne hagyd magad, keress magándokit. Hány orvosnál voltál eddig? Egynél? Akkor menni kell tovább és keresni a megoldást. Sógornőm is hallgatott egy orvosra, későn ment másikhoz, addigra a pajzsmirigye konkrétan eltűnt, csak csonkok maradtak és ha korábban kivizsgálják normálisan., akkor elkerülhető lett volna a műtét, de a helyi sztk-s endokrinologus szerint minden rendben van, szedje csak a gyógyszert.... Nem szabad hagyni magad ennyivel elintézni. Olvass utána, hogy mit tud okozni a pajzsmirigy gond terhesség esetén...
9/17 A kérdező kommentje:
Eddig 2-nél voltam, a második magán. A magándokik sem mindig jók, sőt, de nálam egyre kevesebb gyógyszer kell, most is ez történt, a túl sok gyógyszertől ment át alulműködésbe, így leginkább abban reménykedek, hogy magától rendezödni fog, napi 3-4 gyógyszerről indultam, most csak 1 szem kell naponta. Természetesen a nem magán doki is minden diagnosztikai vizsgálatot megcsinált, a pajzsmirigyen semmilyen elváltozás nem látszik.
2016. jún. 8. 09:46
10/17 anonim válasza:
8as tsh egyértelműen alulműködés. Teljesen más gyógyszer kell rá, mint a túlműködésre. Autoimmun pm.gyulladásban pl lehet egy hyperthireoticus szak, majd alulműködik. Keress szakembert, (mensmentisben tutik az orvosok). Ilyen tsh mellett nem valószínű, hogy egyáltalán teherbe tudsz esni, nemhogy kihordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!