Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pcos-esek ti hogy bírjátok...

Pcos-esek ti hogy bírjátok lelkileg a várakozást? (sovány pcos vagyok)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eddig egész jól bírtam ,de ma épp önsajnálatos hangulatomban vagyok. Már eljutottunk a meddőségi központba, de ott is még valószínű hónapok lesznek mire meg lesz minden vizsgálat. jövő héten megyek endokrinológushoz gyógyszert iratni és vele is beszélek, hogy mit tehetünk. A tsh-m valami oknál fogva elkezdett felszökni az utolsó 1-1,5 évben. Egyébként 1 éve nem volt természetesen peteérésem és már túl vagyok a peteérés serkentő bogyón is, amit 4 hónapig szedtem. Működött is volt peteérés, de nem jött össze! :(

Hozzá teszem, hogy a diéta +sport nem segített semmit, mert vékony vagyok és ilyenkor a fogyás nem opció. De azért még majd diétázni fogok, ha beszéltem az endo dokival, hogy milyen diéta lenne jó, mert már össze vagyok keveredve, mert a vékony pcos az más.

Szívesen olvasnám, hogy ti hogy álltok most!

2016. máj. 11. 20:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

5# vagyok megint, mélységesen egyet kell értsek a 10# válaszolóval! Ahogy én is meséltem, az én endokrinológusom is feltette a kezét, hogy miért nem jó még mindig a peteérésem, és ráfogta arra, hogy ez egy nagyon érzékeny rendszer. Nem rosszból mondom, de sajnos már többször szembesültem én is az évek során azzal, hogy az orvosok - a legkiválóbb szakemberek sem!!! - messze nem mindenhatóak, nem tudják pontosan mi miért is hogyan történik az emberi szervezetben. Egyszerűen vannak dolgok, amire a tudomány a mai napig nem tudja a választ, csak sötétben tapogatóznak.

Viszont! Ahogy a középiskolai biológiatanárom mondta, egy nő két dologért képes bármint megtenni, hogy ne legyen gyereke és hogy legyen gyereke. Nem szabad föladni!!!! Néha kell dühöngeni, utálni a világot, törni-zúzni, ha kell, de talpra kell állni mindig és menni tovább, mint egy tank... Hidd el, rajtad kívül sokan mások is küzdenek 2-5-10 éveket egy gyerekért. És mindenki ugyanazt érzi... dühöt, tehetetlenséget, keserűséget, belefáradást... de nem szabad feladni!

Tényleg, kitartást és gyors babásodást kívánok!!!!!

2016. máj. 11. 22:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyél határozott és kérj egy terheléses cukor/inzulin vizsgálatot. Nekem hiába hajtogatta az endokrinológus, hogy nézze: Vékony, az éhgyomori értékei jók, minden jó. Aztán csak széttárta a kezét mikor meglátta a 11-ről 3 alá eső cukrom, meg bőven 100 felett járó inzulinom. Akkor mondta, hogy akkor diétázzak de hogy mégis miket mennyit egyek. . . Csak a fehér lisztes és cukros dolgokat cseréltem teljes kiőrlésűre és édesítőszeresre. Következő látogatásomnál mondtam hogy még mindíg cisztásodok adjon metformint. Azt mondta nem attól van a ciszta, nem ad csak saját felelősségre mert vékony vagyok. Saját felelőségre elkezdtem szedni. Következő hónapban felszívódott az összes ciszta, üres volt a petefészkem. A kaáliba megkaptuk a recepteket, ha megjön kezdhetjük a stimulációt. Hát nem jött meg, és lám pozitív a tesztem. Visszahívták hcg vérvételre a kaáliba és azt mondták ez bizony baba lesz. Szóval legyél határozott és kitartó.
2016. máj. 12. 06:07
 13/13 anonim ***** válasza:
A dietat es a sportot nem a vekonysag miatt kell tartani, hanem mert az segitene rendbetenni az anyagcserezavart, amibol a pcos es foleg az IR ered!!!! Vekony pcos-nek a 160 gr ch helyett a 180 sot akar a 200 gr ch-t javasoljak\nap!!! Ha eddig tartottad volna mindezeket, lehet hogy mar reg teherbeestell volna, mivel peteeresed most azert nincs, mert a hormonzavar miatt nincs normalis egeszseges peted!!!! Es igy, amig nincs helyen kezelve a problemad, a lombiktol se remelj tobbet, mert normalis peted akkor se lesz, vagy ha sikerul is stimulalassal kiharcolni, a beagyazodassal, vagy a megtartassal lesznek gondok!! Igy semmikepp nem futnek neki a lombiknak! En a helyes kezeles mellett 2 egeszseges terhesseget vittem vegig. Azt javaslom asd bele magad a ch dieta rejtelmeibe, mert a helyes kezelessel par honap alatt spontan teherbe eshetsz, mint ahogy tobbszaz nonek is sikerult mar! Ja, es ez egy eletre szol, nem csak terhesseg idejere!!!
2016. máj. 12. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!