D vitamint a babáért?

Hármas kezelés: rendszeres aerob sport pulzuskontrollal, 160g szénhidrát diéta (egyes esetekben több vagy kevesebb, de pontosan meghatározott mennyiség), szükség esetén metformin alapú gyógyszer.
A Dvitamin szint sokszor alacsony, vizsgálat után pótlandó, igen.
Sem a Norcolut, sem a Closty nem megfelelő PCOS/IR esetén. Megkérdőjelezhető az orvosod tájékozottsága a témában. A kezeletlen IR esetén magas a vetélési arány. Amíg nincs korrektül kezelve, nem lesz változás.

a vetélésem után én is mindent meg akartam tenni érte, hogy rendben legyen a következő terhesség. meg is tettem, bár nem ilyenekkel, hogy méhpempő, hanem teljes kivizsgálással (nem csak ir meg ilyesmi), amit mi fizettünk, mert az állambácsi szerint 1 vetélés nem vetélés.
ha akarod, szívesen segítek priviben, hogy miket nézettünk meg, nem akarom itt terhelni vele a kommentfolyamot.:)
aztán, kiderült a vetélés oka (véralvadás), és a felső határos vagy alsó határos eredményeimre is szedtem gyógyszereket az első 12 hétben (tsh-ra, inzulinra, d-vitaminra, progira). A véralvadás miatt meg volt egy szuri+tabi a terhesség végéig.

pcos, pm-alulműködés, semmi gyógyszer nem hatott. D-vitamin pótlás hatására 5 (ÖT!) év után legalább van spontán vérzésem, és így reménykedhetünk.
szóval igen, segít.

Hármas kezelés mellett is gyenge volt a peteérésem, Closty segített első hónapban, itt ringatom az eredményét.
A diéta, metformin, mozgás mellé és is szedtem D vitamint, folsavat folyamatosan és E vitamint peteérésig. A "szentháromság" hármas kezelés nem mindig elég, én nem tartom ördögtől valónak a mi esetünkben sem, ha rá kell segíteni direkt is peteérésre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!