D vitamint a babáért?

Figyelt kérdés
1,5 éve próbálkozunk, időközben kiderült PCOS, IR, hármas kezeléssel nagyon sokat javultak az értékeim. Elvileg minden rendben van (hormonvizsgálat, ultrahang alapján), csak nem megfelelő nagyságú a kiválasztódott tüsző. Decemberben volt egy vetélésem, szeretnénk mindent megtenni egy újabb elkerülése érdekében. Inofolicot iszom, méhpempőt eszem, E vitamint szedek, most jön egy Norcolut-Clostilbegytes ciklus. Kérdésem, hogy mivel tudnék még rásegíteni, hogy tényleg minden rendben legyen a következő terhességnél? D vitamin tényleg segítene?

2016. márc. 19. 12:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%

Hármas kezelés: rendszeres aerob sport pulzuskontrollal, 160g szénhidrát diéta (egyes esetekben több vagy kevesebb, de pontosan meghatározott mennyiség), szükség esetén metformin alapú gyógyszer.

A Dvitamin szint sokszor alacsony, vizsgálat után pótlandó, igen.

Sem a Norcolut, sem a Closty nem megfelelő PCOS/IR esetén. Megkérdőjelezhető az orvosod tájékozottsága a témában. A kezeletlen IR esetén magas a vetélési arány. Amíg nincs korrektül kezelve, nem lesz változás.

2016. márc. 19. 12:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Ma voltam nála, a mostani hormonvizsgálat alapján, illetve az ultrahang alapján is azt tudja mondani, hogy PCOS jelét már nem látja. Mivel mindent rendben talált, így döntöttünk a Norcolut-Clostilbegyt mellett. Beállt a ciklusom, van tüszőérés, csak nem megfelelő a tüsző nagysága. 180grammos diétán vagyok, Metformint most váltottuk le Inofolicra. D vitamint akkor csak vizsgálat után ajánlott szedni?
2016. márc. 19. 12:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan szedd a D vitamint, ártani nem árt senkinek, eleve D vitamint hiányos a lakosság nagy része.
2016. márc. 19. 12:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. márc. 19. 12:27
 5/12 anonim ***** válasza:

a vetélésem után én is mindent meg akartam tenni érte, hogy rendben legyen a következő terhesség. meg is tettem, bár nem ilyenekkel, hogy méhpempő, hanem teljes kivizsgálással (nem csak ir meg ilyesmi), amit mi fizettünk, mert az állambácsi szerint 1 vetélés nem vetélés.

ha akarod, szívesen segítek priviben, hogy miket nézettünk meg, nem akarom itt terhelni vele a kommentfolyamot.:)

aztán, kiderült a vetélés oka (véralvadás), és a felső határos vagy alsó határos eredményeimre is szedtem gyógyszereket az első 12 hétben (tsh-ra, inzulinra, d-vitaminra, progira). A véralvadás miatt meg volt egy szuri+tabi a terhesség végéig.

2016. márc. 19. 12:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

pcos, pm-alulműködés, semmi gyógyszer nem hatott. D-vitamin pótlás hatására 5 (ÖT!) év után legalább van spontán vérzésem, és így reménykedhetünk.

szóval igen, segít.

2016. márc. 19. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
PCOS van nekem is és kellett kennem magamD3-krémmel(előtte megnézték a szintjét)+Meforalt szednem.A clostylbegyt pedig orvosi ellenőrzés mellett igenis segíthet.
2016. márc. 19. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hármas kezelés mellett is gyenge volt a peteérésem, Closty segített első hónapban, itt ringatom az eredményét.

A diéta, metformin, mozgás mellé és is szedtem D vitamint, folsavat folyamatosan és E vitamint peteérésig. A "szentháromság" hármas kezelés nem mindig elég, én nem tartom ördögtől valónak a mi esetünkben sem, ha rá kell segíteni direkt is peteérésre.

2016. márc. 19. 15:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Barátnőm tele lett hatalmas cisztákkal a Closty miatt és nemhogy babája lett, de el is veszítette az egyik petefészkét. Nem ördöktől való, á dehogy. Csak hozzá nem értő orvos kezében ÁRT és nem használ. A hármas kezeléssel 2 gyereke lett, 1 petefészekkel.
2016. márc. 19. 16:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Megpróbálkozom vele, remélem nálam is beválik. Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2016. márc. 19. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!