Szerintetek ez IR?

Figyelt kérdés

Magánlaborban csináltattam 5 pontos cukorterhelést. Orvoshoz csak hetek múlva tudok menni kiértékeltetni. Addig is érdekelne, ha van köztetek olyan, aki saját tapasztalat alapján érdemben hozzá tud ehhez szólni, hogy mit gondoltok szerintetek ez IR vagy nem:

Cukor (mmol/l)

0'- 4,7

30'-5,9

60'-4,6

90'-4,2

120'-4,0

Inzulin (mIU/L)

0'-9,2

30'-69,5

60'-55,1

90'-48,6

120'-minta hibája miatt nem értékelhető

2016. márc. 18. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia! A legtöbb orvos rá se fog hederiteni az eredmenyedre, azzal, hogy nem rossz, de sajnos valószínű az IR. Nem vagyok szakértő, csak érintett, az inzulinjaid elég magasak, és amit biztosan tudok, ha a 2 órás cukor beesik az ehgyomri alá, akkor tuti az IR. Ugyhogy ez alapjan keress egy nagyon jó dokit, sajnos ehhez nagyon kevesen értenek. Addig is ismerkedj a 160 gr szénhidrát diétaval, és mozogj!
2016. márc. 18. 17:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Sejtettem, hogy nem egészen jó ez így... Azért is jártam magán úton utána, mert az ultrahangon sokszor az volt, hogy PCO-jellegű petefészkeim vannak, de a 3. napi hormonjaimmal sosem volt gond, ezért nem foglalkoztak vele. A 21. napin meg mindig az derült ki, hogy nem volt peteérésem...
2016. márc. 18. 17:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Az előző jól tudja, még annyit tennék hozzá, hogy a 60 perces inzulin nem lehet 25 felé. Nem annyira vészes, ezzel tényleg csak egy lelkiismeretes doki foglalkozik. Ha csak legyint rá akihez mész akkor Menj tovább mert ha pcos vagy akkor ez csak rosszabb lesz. Aki pcos annál előbb vagy utóbb kialakul az ir.
2016. márc. 18. 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:

a nulla perces inzulin sem lehet 5 fölött.

ez IR,ne hagyd magad lerázni,kérj gyógyszert!

2016. márc. 19. 09:31
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!!

Ahogy előttem is írták ez ir!

A 0 perces inzulin 5 alatt lenne jó és a 120 perces inzulin 25 ig! én legalább is így tudom!!

2016. márc. 19. 09:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszömöm a válaszokat! Nem fogom már hagyni magam, mert 5 év sikertelenség van már a hátunk mögött, sikertelen inszeminációkkal és lombikkal... :(
2016. márc. 19. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:

hát nem irigyellek!!

de ha rendbe jön az ir sikerülni fog!!

pm hormont nézték már??

d vitamin szintet??

2016. márc. 19. 12:25
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen, a TSH-m 1,3-1,7 között szokott lenni- úgy tudom 2 alatt jó. D-vitamint nem néztek, de anélkül is szedek 2000NE-t naponta, mert a munkahelyemen nincs ablak, csak légkondi+ neon fény...
2016. márc. 19. 13:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, úgy csináltak neked inszemet, lombikot, hogy sosem volt terheléses cukorvizsgálatod? :O

Amúgy mintha csak az én esetemet olvasnám: nekem ennél rosszabb lett a terhelés, de mégis kizárta az IR-t a homa index miatt, a petefészkeim nekem is pcos jellegűek (azt is kizárta), nekem sincs peteérésem. :(

2016. márc. 20. 14:58
 10/14 A kérdező kommentje:
De, volt már korábban is cukorterhelésem a PCO miatt, de csak 2 pontos. Akkor is leesett már a terheléses cukrom 5,06-ról 4,1-re. Az inzulin is magasabban maradt, de erre azt mondta a nőgyógyász, hogy minden rendben...
2016. márc. 20. 15:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!