Utrogestan mellékhatásai meddig tartanak?

Figyelt kérdés
Clostilbegyt, Choragon injekció és Utrogestan kúrán vagyok. A szurit ebben a hónapban kaptam először, a másik kettőt most 3.hónapja szedem. Eredménye sajnos nincs ... Az utro mellékhatásaként (gondolom én) iszonyatos szédülés és hányinger volt huzamosabb ideig. Azt gondoltam ha abbahagyom, jobban leszek. Vasárnap szedtem be az utolsó 2 szemet. Ma kedd van és ma is előjöttek ezek a tünetek. Pedig ma délelőtt meg is jött :( A kerdésem igazándiból az lenne, hogy meddig marad a szervezetben ez a sok-sok hormon. Mikor leszek jobban? ( hétfő reggeli teszt negatív)

2016. márc. 15. 23:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez sajnos egyénfüggő. Van akinek pár nap van akinek hetek. Miért kell ezeket szedned?
2016. márc. 16. 01:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Oralisan veszed az utrot? En is hasznalom egy hete de semmi mellekhatasa nincs. Amugy irja a dobozan hogy terheseknek csak vaginalisan lehet hasznalni...
2016. márc. 16. 03:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért kell szednem ezeket, mert nem volt pé-em . Az előző orvosom írta fel ezeket a gyógyszereket, de mint utánaolvastam kellett volna uh-os pé. követés. De csak azt mondta, h ha elfogy a 3 havi gyógyszer akkor menjek vissza hozzá, vagy ha poz a teszt. Jelzem: magándoki: 12000/alkalom. Ezután mentem el egy másikhoz. Elmondtam neki h a másik doki (név nélkül) nem csinált uh-ot , na meg az utronál nem közölte, hogy csak pé után szabad elkezdeni szedni. Így az új orvosom írta fel a Choragont és csinált uh-ot is.

Nagyon remélem, hogy hamar elmúlnak a panaszaim. Olyan hangulatingadozásaim vannak, hogy hihetetlen...

Jövőhét kedden megyek hozzá, hogy hogyan tovább...

2016. márc. 16. 10:31
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves 2.!

Ugyanúgy szedem, ahogy te. Viszont ha újra szednem kell majd akkor szerintem a hüvelyit kérem majd... nem vagyok még sajnos terhes, úgyhogy rám nem vonatkozik az utolsó mondatod :(

2016. márc. 16. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért nincs péd? 3. napi hormonsorod milyen lett?
2016. márc. 16. 11:08
 6/8 A kérdező kommentje:

Azt, hogy miert nincs, az előző dokim nem mondta. Csak felírta a gyógyszerrket. Azt mondta, hogy PCOm nincs

4.napi vérvételen voltam

Tsh: 2.39

LH: 3.71 (2.12-10.89)

FSH: 5.47 (3.85-8.78)

Prolaktin: 434.8 (70-566.5)

Ösztradiol: 92.5 (99.1-447.9)

Progeszteron: 2.4 (0.89-4.83)

Ez november közepén vett laboreredmény...

2016. márc. 16. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Tsh icipicit magas terhesseghez
2016. márc. 17. 17:45
 8/8 A kérdező kommentje:

Az endo doki szerint jó...

De jövő hónapban elmegyek hozzá és kiraplizom, hogy vigyük le 1 alá! Ha nem, akkor keresek másik orvost...

2016. márc. 17. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!