Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hallottatok már olyanról,...

Hallottatok már olyanról, hogy valaki 45 fölött teherbe esett? Létezhet ilyen?

Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 22:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég bent feküdtem nőgyógyászati műtét miatt, akkor várt egy hölgy amniocentézisre, 46 éves volt. Volt már egy 25,23,21 éves gyereke és a pocakjában a meglepetés baba, természetes úton fogant, nem számítottak rá. De nagyon örültek neki, de azt mondta, hogy nagyon nehezen viseli a terhességet, pedig még csak 18 hetes volt, de azt mondta, hogy a három másik gyerekkel összesen nem szenvedett ennyit mint a negyedikkel abban a pár hónapban. Illetve egy gyerekorvos is 47 évesen szült, ő az első babáját, neki lombikkal sikerült.
2016. febr. 15. 07:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szulák Andrea is 43 évesen szült.
2016. febr. 15. 08:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen lehetséges. A változókor egy 10-15 éves időszak, ami általában 45 éves korban KEZDŐDIK. Ez nem azt jelenti, hogy akkor redőny le, és egyik pillanatról a másikra megszűnik a peteérés.

Tény, hogy egy nő véges számú petesejttel születik, és addig lehet természetes gyermeke, amíg ez el nem fogy, de egyénenként változó, hogy ez mikor következik be. Van, aki már a harmincas éveire korai petefészek-kimerüléstől szenved, mások még 50 évesen is vígan ovulálnak.

Történetesen a klimax előtt picit még bele is szokott húzni a szervezet: ilyenkor megnő a (kétpetéjű) ikerterhességek esélye, mert gyakrabban fordul elő, hogy egy-egy ciklusban több petesejt is érik.

2016. febr. 15. 09:20
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen van ilyen. Spontán is. Klimax. után is lehet még 1-1 megérő petesejt. Én a nagyanyáink korosztályából tudok több ilyet is, de mondjuk egyiknek sem első gyerek.
2016. febr. 15. 10:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

35 évesen kezdődik a klimax???.............drága jó istenem akkor én fejbe is lőhetem magam így 36 évesen,mert még nincs gyermekem. :D

Én azt gondolom ha valaki ennyire nincs képbe a dolgokkal akkor inkább hallgasson!

2016. febr. 17. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

# 13 vagyok, és még annyit hozzáfűznék, hogy létezik egy, a klimaxot megelőző több éves időszak, amikor valamennyire megváltozhat a ciklus. Nálam ez 40 felett kezdődött, úgy, hogy az egyébként sem hosszú (25-26 napos) ciklusaim lerövidültek 23-24 naposra. Mikor utánaérdeklődtem, mitől lehet ez, azt a választ kaptam, hogy ez már lehet a klimaxnak egy korai előjele, de még bőven eltarthat 5-6 évig ez az időszak, mire megkezdődik a tényleges változókor.

Mindenesetre ezekkel a lerövidült ciklusokkal szépen spontán teherbe estem 41 évesen... (naptármódszeres védekezés mellett).

2016. febr. 17. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!