Hallottatok már olyanról, hogy valaki 45 fölött teherbe esett? Létezhet ilyen?
Természetesen lehetséges. A változókor egy 10-15 éves időszak, ami általában 45 éves korban KEZDŐDIK. Ez nem azt jelenti, hogy akkor redőny le, és egyik pillanatról a másikra megszűnik a peteérés.
Tény, hogy egy nő véges számú petesejttel születik, és addig lehet természetes gyermeke, amíg ez el nem fogy, de egyénenként változó, hogy ez mikor következik be. Van, aki már a harmincas éveire korai petefészek-kimerüléstől szenved, mások még 50 évesen is vígan ovulálnak.
Történetesen a klimax előtt picit még bele is szokott húzni a szervezet: ilyenkor megnő a (kétpetéjű) ikerterhességek esélye, mert gyakrabban fordul elő, hogy egy-egy ciklusban több petesejt is érik.
35 évesen kezdődik a klimax???.............drága jó istenem akkor én fejbe is lőhetem magam így 36 évesen,mert még nincs gyermekem. :D
Én azt gondolom ha valaki ennyire nincs képbe a dolgokkal akkor inkább hallgasson!
# 13 vagyok, és még annyit hozzáfűznék, hogy létezik egy, a klimaxot megelőző több éves időszak, amikor valamennyire megváltozhat a ciklus. Nálam ez 40 felett kezdődött, úgy, hogy az egyébként sem hosszú (25-26 napos) ciklusaim lerövidültek 23-24 naposra. Mikor utánaérdeklődtem, mitől lehet ez, azt a választ kaptam, hogy ez már lehet a klimaxnak egy korai előjele, de még bőven eltarthat 5-6 évig ez az időszak, mire megkezdődik a tényleges változókor.
Mindenesetre ezekkel a lerövidült ciklusokkal szépen spontán teherbe estem 41 évesen... (naptármódszeres védekezés mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!