Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Spermadonáció ma Magyarországon?

Spermadonáció ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mesélte ma, hogy a férjének annyira rosszak a spermái, hogy csak donorral lehetne gyerekük, de az orvos azt mondta, ezt felejtsék el, Magyarországon spermadonáció gyakorlatilag nincs. Ezt nehezen tudom elképzelni, mert 15 éve, egyetemista koromban fiú évfolyamtársaim közül többen is adtak spermát, ez igenis egy létező dolog volt. Ti mit tudtok erről? Tényleg igaz, hogy manapság gyakorlatilag lehetetlen?

2015. dec. 3. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Ma is adnak, csak kevesebben.
2015. dec. 3. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
inkább külföldi donor van -külföldről kapják az intézetek!!
2015. dec. 3. 17:06
 3/6 anonim válasza:
Átmenetileg donorhiány van, mert nyáron beszüntették a külföldi sperma behozatalát. Magyarországon kevés a donor és egy kis idő amíg toborozzák a leendő donorokat. Állítólag a jövő évtől a probléma megoldódni látszik.
2015. dec. 3. 19:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Pedig úgy tudom, költségtérítés címén még fizettek is érte anno valamennyit a vállalkozó évfolyamtársaimnak... Ezért is voltak annyira vállalkozó szelleműek... :)
2015. dec. 3. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Perpillanat nincs mert kifogytak a készletek. Külföldit betiltották. Nincs a bioptátumban sem használhatós sperma?
2015. dec. 3. 21:28
 6/6 A kérdező kommentje:
De ott az orvosuk szerint valószínűleg lenne, csak a férfi nem engedi, hogy biopsziát vegyenek tőle, mert fél a fájdalomtól. (Attól bezzeg nem fél, hogy a felesége petefészkét szétszurkálják...?) Én igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy igaz-e, amit mond a felesége, hogy nem jöhet szóba spermadonor sem, mert nem akartam elhinni. De úgy tűnik, akkor nem fújja fel a dolgot, tényleg gond van ma Magyarországon ezen a téren.
2015. dec. 3. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!