Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Akinek több vetélése is volt...

Akinek több vetélése is volt koraterhesen, mi volt az oka?

Figyelt kérdés

Nekem már volt 3 (1 gyerekünk van).

Az utolsó 2 vetélésem most volt, egymás után. Az egyik 6-7hetesen (missed ab) a másik 4 hetesen (pozitív a teszt és meg is jött a menstruáció).

2015. nov. 21. 13:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

nekem is van egy egészséges gyerekem,hála Istennek,pedig ez már akkor is megvolt,ezzel születnek,ez nem változik. de okozhat sorozatos vetéléseket,és elég gyakori dolog.

szerencsém volt...

én biztos megnézetném a helyedben.

2015. nov. 22. 20:52
 12/19 anonim ***** válasza:

Terhesség előtt semmit sem szedtem, de a vizit utáni héten már pozit teszteltünk megint.:)

Bocs, hogy most válaszolok (én vagyok a véralvadásos), ez a hematológia téma nagyon "vicces". Eddig 3 orvos 3 félét mondott. Az egyik azt mondta, szedjek Protectet végig a Fraxiparine 0,3 mellé, a másik azt, hogy a Fraxiparine 0,4 is jó nekem (biztosan ő kövérebbnek látott:D) és a Protectet a 36. hétig szedjem.

Végül a saját nőgyógyászom mellett állok ki, aki 20 hetesen abbahagyatta a Proctet (amit ilyen esetben nem baj, ha valaki szed terhesen, csak megtámogatja vele a szurit).

A szülésben is különböznek. Az egyik mondta, hogy ha nem félek tőle, próbáljam meg a sima szülést, a másik azt, hogy csakis altatásos császár és már a 36. (!!) héten ki kell szedni a magzatot, mert bajom lehet. Végül a nőgyógyászomban bízom, aki 38-39. héten császárt mondott, amiben majd kiválasztjuk, altatnak-e vagy sem.

Ne legyen ilyen problémád!:D Vagy ha van, ne menj el több orvoshoz vele...

btw: A génmutáció azért kicsit túlzás...ez egy trombózisra való hajlam, és nem biztos, hogy ez okozta a vetélésem, de okozhatta. Sajnos...ilyen a tudomány, attól, hogy valami kacsának látszik és hápog, nem biztos, hogy kacsa, de vélhetően az.

Az, hogy már van egészséges gyermeked, nem jelenti azt, hogy nem alakult ki IR, pajzsmirigy gond vagy bármi, akár a D-vitamin szinted nem oké. Nézd meg a blogot, amit javasoltam, vagy amit előttem írtak, és döntsd el, akarsz-e vizsgálatokat. Van, aki nem csináltat, mi a férjem kora miatt nem értünk rá bohóckodni és...őszintén...én testileg és lelkileg alig éltem túl a vetélésem, mindent megtettem érte, hogy többé ne vetéljek el!

2015. nov. 23. 07:17
 13/19 A kérdező kommentje:

köszi!

a tsh-t nézettem, rögtön, mikor terhes lettem és a vetélés utáni szintet is.

én természetesen szültem könnyen, gyorsan, nem volt gond. az a súlyos véralvadásos dolog nem valószínű, hisz akkor a szülésnél is gond lett volna (ahogy írtad, hogy rizikós a természetes szülés)

megyek orvoshoz, megnézetem, hogy mi lehet a gond.

a méhnyálkahártya vastagsága sem lehet gond, mert épp akkor voltam dokinál, mikor terhes lettem, de még nem tudtam, s mondta, hogy szép vastag, reményt adhat a terhességre (az is voltam, csak akkor még nem tudtam).

meg a mostani vetélésnél is erős vérzés volt.

meglátjuk, mit mond a doki.

köszi a tanácsokat!

2015. nov. 23. 10:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A 11/14-es vagyok két vetéléssel. Senki nem foglalkozott vele, hogy miért történt, mert a terhességek egy rész így végződik mondta a nőgyógyászom, és fiatal sem vagyok. A belgyógyászom küldött az immunológiára, hogy érdemes lenne kivizsgálni. Nincs súlyos véralvadási problémám, alapesetben kezelni sem kell ezt a betegséget, de terhességnél nem jó a méh vérellátása, ezért kellene kapnom akkor a szurikat. A normál vérkép amiben néznek véralvadást az nem mutatott eltérést. Az antitestek jelenléte utal a betegségre.

Genetikára is elküldtek onnan, komplett kivizsgáláson estünk át a férjemmel együtt. Genetika rendben volt, férjem rendben van.

2015. nov. 23. 14:08
 15/19 A kérdező kommentje:

köszi! megmondom ezt is dokinak ;) remélem, nem zárkózik el előle, s nem zárja le annyival, hogy a terhességek egy része vetéléssel végződik.... utálom ezt a magyarázatot. oké, egy vetélésnél még el is fogadom, de 3nál már nem!

még jó, hogy van már egy gyerekünk, mert nem tudom, hogy tudnám feldolgozni!

2015. nov. 23. 16:31
 16/19 anonim ***** válasza:

btw: A génmutáció azért kicsit túlzás...ez egy trombózisra való hajlam, és nem biztos, hogy ez okozta a vetélésem, de okozhatta. Sajnos...ilyen a tudomány, attól, hogy valami kacsának látszik és hápog, nem biztos, hogy kacsa, de vélhetően az.

a trombózisra való hajlamot egy génmutáció okozza,amit egy vérvétellel ki lehet deríteni.

[link]

[link]

2015. nov. 26. 07:52
 17/19 A kérdező kommentje:
első körben elmegyek nőgyógyászhoz, hogy mi a fene lehet a gond. aztán meglátjuk, mit mond. ;)
2015. nov. 26. 08:26
 18/19 anonim ***** válasza:

alapvetően úgy állnék hozzá a helyedben, hogy minden lehet gond. az a kérdés, hogy akarok-e még egy vetélést vagy nem. ha nem, akkor MINDENT meg kell tenni érte, hogy ne legyen.

én még egyet nem éltem volna túl lelkileg, a férjem sem. ezért megpróbáltuk kontrollálni azt, amit csak tudtunk. a nem valószínű nem volt elég jó érv számunkra.:)

2015. nov. 26. 09:34
 19/19 A kérdező kommentje:
a mostani vetélést követő vérzés nem akar abbamaradni. már 8. napja tart :( már kezd elmenni az életkedvem is.
2015. nov. 26. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!