Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogyan maradhatok erős, ha...

Hogyan maradhatok erős, ha nem sikerül a baba?

Figyelt kérdés
Csak egy egyszerű, fiatal nő vagyok, aki a világ legtermészetesebb dolgára vágyik, arra, hogy anya lehessen. De nem sikerül :(( Csak arra kérlek titeket, hogy ha valakinek van valamilyen élménye arról, hogy több év után jött össze, vagy nehezen,kérlek titeket írjátok le nekem,csakhogy ne veszítsem el a reményt. Köszönöm.

2015. júl. 24. 15:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat emésztettem magam, ráadásul nekem orvosi oka is volt, hogy nem jött, még kevésbé éreztem magam nőiesnek, kompetens szülő-alapanyagnak. Aztán hosszas győzködésre pszichológushoz fordultam, és láss csodát, az utolsó alkalomra már babával a pocakban mentem. Nem mondom, hogy mindenkinek megfelelő ez, és én is úgy álltam hozzá, hogy csak a "hülyék" vagy "betegek" mennem pszichológushoz, és nekem nem is volt konkrét problémám, amit meg tudtam volna fogalmazni, de utólag annyit bánok csak, hogy nem előbb mentem. Sok mindenre fény derült, amire egyedül nem is gondoltam volna. És persze, azóta babázom, aktívan, mert már ketten vannak :))) Hidd el, eljön a te időd is. Saját tapasztalatom azt mondatja velem, keress olyan szakembert, aki a megfelelő krédéseket tudja feltenni neked, ha másért nem, egy lelki egyensúly, egy lelki béke megtalálásáért.
2015. júl. 24. 15:54
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi épp egy éve várunk a babára, a kezdetektől tudjuk, hogy nálam van a baj (PCOS, IR, magas prolaktin). Azóta tart a hármas kezelés, gyógyszer, hőmérőzés, LH-tesztelés, hogy a doki is lássa, hogy alakul egy-egy ciklusom. Az első pár hónapban még nem volt betegségtudatom. Fél év körül kezdtem először kétségbeesni. Mostanra lett annyira vacak a helyzet, hogy én is komolyan gondolkodom rajta, hogy pszichológushoz forduljak. Nem hiszek benne, hogy "minden fejben dől el", és hogy azért nem jön a baba, mert "túlságosan akarom" vagy "valójában nem is akarom". Azt sem hiszem, hogy a "nem rágörcsölésen", meg a lazításon múlna a dolog. Az viszont tény, hogy frusztrál a helyzet, romlik a párkapcsolatunk (az időzített szex örömei), mostanra masszív betegségérzésem is van. Ezeknek a kezelésében segíteni tudna egy jó szakember. Páros terápiában is gondolkodom, bár szerintem a párom nem lenne túl nyitott rá.

Nem hiszem, hogy kifejezetten erősnek kéne maradni. Egy jó kiadós bőgéstől hetekre, hónapokra megkönnyebbülhet az ember. Ha pedig nem szakembernél akarod kibeszélni magad, javaslom a blogolást is. Ahány meddőséggel foglalkozó blogot csak találtam, mindenhol hamar összejött a gyerek, és átcsúszott terhesnaplós, gyerekezős blogba :)

2015. júl. 24. 17:50
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat. :* Jó lenne nekem is babázni,kedves 1-es nem tudod mennyire irigyellek most,persze jó értelemben :))) Nos 2-es én még nem is gondolkodtam azon, hogy hiszek e a túlságosan rágörcsölésben,talán picit igen. na de kérdem én, aki több mint egy éve próbálkozik az hogy nem tud nem rá görcsölni? persze azért a férjem nyugtat,de látom,hogy már ő is nagyon szeretne babát,csak nem akar elszomorítani. Köszönöm a válaszaitokat és szívesen olvasnám még mások tapasztalatait is. Ja és kedves 2-ik drukkolok, hogy minél hamarabb legyen egy kis csodád
2015. júl. 24. 20:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Valaki pár nappal ezelőtt kérdezett hasonlót; az én hozzászólásom az utolsó -8. Ha van kedved olvasd el. Kitartást és sikert kívánok neked! http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
2015. júl. 25. 08:31
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! elolvastam,amit belinkeltél,most kicsit könnyebb,nem azért mert örülök annak, hogy másnak sem sikerül,hanem azért, mert tudom nem vagyok egyedül és ti sem vagytok. Bízom benne, hogy egyszer mindannyian anyák lehetünk :)
2015. júl. 25. 10:34
 6/13 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Minden ugyanilyet kívánok neked is :) Ha van kedved, beszélgethetünk később privátban is. Én ismerősökkel nem szívesen beszélek róla, családban pedig konkrétan senki sem tudja, hogy gond van, nem akarom, hogy folyton sajnálkozzanak, kérdezősködjenek. A környezetemben most, 21-én született két baba is, náluk sem akarnék ünneprontó lenni :) De a net névtelen, és mindig találni magunkhoz hasonlókat.

2015. júl. 25. 15:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy ennyi idő után az ember rágörcsöl. Inkább arra gondoltam, hogy nem hiszek abban, hogy ez így önmagában akadálya lenne a teherbeesésnek. Nem tudom, nálatok mi a probléma, én az IR miatt már egy éve tartom a diétát. Ez azt jelenti, hogy ha épp bevásárlok, vagy bármilyen élelmiszert veszek, ha előkészítek egy étkezést, ha meghívnak egy evős rendezvényre, ha megkínál valaki gyümölccsel a munkahelyen, minden egyes alkalommal tudatosul, hogy azért választok egy bizonyos ételt, és azért utasítok el rengeteg másikat, mert meddő vagyok, és ezen változtatni akarok. Ez szörnyen frusztráló, különösen, ha ki kell valahogy magyaráznom a dolgot. Általában nehéz megértetni az emberekkel, hogy nem, a gyümölcs nekem nem kifejezetten egészséges, a gyümölcslé pedig pláne. Bezzeg a light cola belefér :)

Nekem ez a legnehezebb, hogy a diétázás miatt a meddőség állandó része az életemnek, nem lehet kicsit megfeledkezni róla.

2015. júl. 25. 15:29
 8/13 anonim válasza:
Sziasztok, egyetèrtek az első hozzászólóval! Igaz, hogy "még" nem jött össze a baba (lassan 2.5 éve) de a mùlt nyáron màr majdnem meghülyültem! Beleugrottam egy orvosi kezelèsbe- mivel rögtön eredményt akartam és majdnem belehaltam. Ekkor èbredtem fel- hogy talàn nem így kellene csinálni. Először egy lélekgyógyászhoz mentem aki elemezte a rajzaimat és sokmindenre felhívta a figyelmemet. Elég félelmetes volt sok felismerès. Ezutàn fogtam bele a lelkem àpolásàba. Jelenleg bejelentkeztem az Asszonyképzőbe- voltam egy bemutató előadáson ès sok fel nem tett kérdésemre is megkaptam a vàlaszt. Azóta sokkal könnyebb. Jelenleg örülök, hogy nem "kaptam" meg egyből a babát, hanem eljutottam erre a jelenlegi "szintre". Azt pedig TUDOM, ÉRZEM hogy a babó ÚTON VAN. ;)
2015. júl. 25. 19:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi 10 éve próbálkozunk, minden vizsgálatunk megvolt genetikával bezárólag. Semmit nem találtak,elméletileg egészségesek vagyunk. Az évek során az első 3 év volt a legnehezebb, gyűlöltem a világot, és magamat is. Borzasztó volt a magatehetetlenség. Az 5. évben túl a sokadik inszemen és vizsálaton, lassan lenyugodtam, már nem sírtam, ha megjött, csendben viseltem a fájdalmat, s közben a szivem szakadt meg terhes nők láttán. A 2. lombikra készülve aztán teljesen feladtam, abban a ciklusban nem néztem a pé. idejét, mert éreztem csak a lombikra kell koncentráljak. A lombik előtti hónapban nem jött meg, és csodák csodája pozit teszteltem. Öröm és boldogság. Aztán jött a hidegzuhany, a 6. héten elment a baba. Ettől kezdve reszkettem minden hónapban, kórosan néztem a naptárat, annak ellenére, hogy tudtam a terhesség a rágörcsölés miatt nem jött össze. Nem tudtam magamnak parancsolni, annyira élesen élt a terhesség képe a fejemben. Most ismét feladtam, nem kerestem az alkalmat a pé idején, nem reszkettem nehogy lecsússzunk róla, és most azt hiszem talán ismét sikerült. Holnap van a nemvát napja, vasárnapra tervezem a tesztelést. S hogy a kérdésedre válaszoljak is, ki fogod bírni, mert sokan kibírtuk, hidd el ha nekem azt mondja valaki minden hónap végén, hogy sokára fog még összejönni eret vágok. De addig volt rossz míg elment a mensi, aztán új remény éledt bennem, hogy egyszer nekem is összejön. Ha most igazam lesz és nekem összejött akkor, ha minden eredményetek jó, csak egy dolgod lesz.Egy hónapot feláldozol, hátradőlsz és minden reggel azzal kelsz, és minden este azzal fekszel, hogy leszarod, ha nem jön össze ebbe a hónapba, és megpróbálod a jövő hónapra terelni a gondolataid. Tudom mit érzel, és őszintén sajnállak, a környezetemben vannak páran akiknek 7, 12, és 15 év után sikerült. Nekik örülök és egyiknél sem éreztem fájdalmat, ha megláttam terhesen, mert tudtam mit éltek át. Talán ez neked is reményt ad.
2015. júl. 31. 22:15
 10/13 anonim ***** válasza:

De klassz lenne, ha csak ennyin múlna... Egész másképp festene a világ.

De sajnos ahhoz, hogy az ember erőnek erejével el tudjon valamit engedni, ahhoz előtte a borzasztóan akarásnak is meg kell lennie.

(Más kérdés, hogy nem hiszek ebben a rágörcsölés-elengedés módszerben. De nem baj, mind másképp látjuk a világot.)

2015. aug. 1. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!