Hogyan maradhatok erős, ha nem sikerül a baba?
Mi épp egy éve várunk a babára, a kezdetektől tudjuk, hogy nálam van a baj (PCOS, IR, magas prolaktin). Azóta tart a hármas kezelés, gyógyszer, hőmérőzés, LH-tesztelés, hogy a doki is lássa, hogy alakul egy-egy ciklusom. Az első pár hónapban még nem volt betegségtudatom. Fél év körül kezdtem először kétségbeesni. Mostanra lett annyira vacak a helyzet, hogy én is komolyan gondolkodom rajta, hogy pszichológushoz forduljak. Nem hiszek benne, hogy "minden fejben dől el", és hogy azért nem jön a baba, mert "túlságosan akarom" vagy "valójában nem is akarom". Azt sem hiszem, hogy a "nem rágörcsölésen", meg a lazításon múlna a dolog. Az viszont tény, hogy frusztrál a helyzet, romlik a párkapcsolatunk (az időzített szex örömei), mostanra masszív betegségérzésem is van. Ezeknek a kezelésében segíteni tudna egy jó szakember. Páros terápiában is gondolkodom, bár szerintem a párom nem lenne túl nyitott rá.
Nem hiszem, hogy kifejezetten erősnek kéne maradni. Egy jó kiadós bőgéstől hetekre, hónapokra megkönnyebbülhet az ember. Ha pedig nem szakembernél akarod kibeszélni magad, javaslom a blogolást is. Ahány meddőséggel foglalkozó blogot csak találtam, mindenhol hamar összejött a gyerek, és átcsúszott terhesnaplós, gyerekezős blogba :)
2-es vagyok.
Minden ugyanilyet kívánok neked is :) Ha van kedved, beszélgethetünk később privátban is. Én ismerősökkel nem szívesen beszélek róla, családban pedig konkrétan senki sem tudja, hogy gond van, nem akarom, hogy folyton sajnálkozzanak, kérdezősködjenek. A környezetemben most, 21-én született két baba is, náluk sem akarnék ünneprontó lenni :) De a net névtelen, és mindig találni magunkhoz hasonlókat.
Persze, hogy ennyi idő után az ember rágörcsöl. Inkább arra gondoltam, hogy nem hiszek abban, hogy ez így önmagában akadálya lenne a teherbeesésnek. Nem tudom, nálatok mi a probléma, én az IR miatt már egy éve tartom a diétát. Ez azt jelenti, hogy ha épp bevásárlok, vagy bármilyen élelmiszert veszek, ha előkészítek egy étkezést, ha meghívnak egy evős rendezvényre, ha megkínál valaki gyümölccsel a munkahelyen, minden egyes alkalommal tudatosul, hogy azért választok egy bizonyos ételt, és azért utasítok el rengeteg másikat, mert meddő vagyok, és ezen változtatni akarok. Ez szörnyen frusztráló, különösen, ha ki kell valahogy magyaráznom a dolgot. Általában nehéz megértetni az emberekkel, hogy nem, a gyümölcs nekem nem kifejezetten egészséges, a gyümölcslé pedig pláne. Bezzeg a light cola belefér :)
Nekem ez a legnehezebb, hogy a diétázás miatt a meddőség állandó része az életemnek, nem lehet kicsit megfeledkezni róla.
De klassz lenne, ha csak ennyin múlna... Egész másképp festene a világ.
De sajnos ahhoz, hogy az ember erőnek erejével el tudjon valamit engedni, ahhoz előtte a borzasztóan akarásnak is meg kell lennie.
(Más kérdés, hogy nem hiszek ebben a rágörcsölés-elengedés módszerben. De nem baj, mind másképp látjuk a világot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!