Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért nem jön? Normális ennyi...

Miért nem jön? Normális ennyi idő?

Figyelt kérdés
Énn 22 éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom, semmi káros szokásom nincs. Nem vagyok elhízva, nem vagyok sovány sem. Márciusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, 20/75-öset szedtem, nagyjából 3 évig egyhuzamban. Azóta mindig megjött, rendesen volt színe is, most júniusban késett kereken egy hetet a 29 naphoz képest. Párom 28 éves, régebben dohányzott, ma már ő sem él ilyenekkel. Mennyi idő a normális, hogy összejöjjön a baba? Érdemes lenne egy tüszőrepedési vizsgálatot kérnem? Mit gondoltok?
2015. júl. 6. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
1 év próbálkozás után fog az orvos foglalkozni Veled. Addig azt fogja mondani próbálkozzatok csak. Átlag 6 hónap egy baba összehozása. 1 év után azonban érdemes orvoshoz fordulni. Van akinek hamar összejön, van akinek később. Március óta még csak 3-4 hónap telt el. Fölösleges még stresszelned! Ne görcsölj rá az a a lényeg! :)
2015. júl. 6. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Millió oka lehet, ha nem jön össze egy párnak a gyerek, azonban többnyire 1 év próbálkozás után foglalkoznak az orvosok a problémával és küldenek vizsgálatokra.

Barátnőmék közel 3 évig próbálkoztak, volt egy csomó vizsgálat, hormonok, inszemináció, majd amikor a lombikot akarták indítani, spontán összejött.

2015. júl. 6. 22:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Jaj,annyi oka lehet.. elsosorban az ido. Meg varjatok 2-3honapot,aztan elmentek dokihoz,es behazudjatok,h 1eve probalkoztok,igy foglalkoznak majd veletek :

lehet a parodnal is gond,lehet nalad is pl.Pco,pajzsmirigy gond,endometriozis,mehszajseb,petevezetek elzarodas,felfazas,prolaktin gond.. de van olyan is,h tobb problema fenn all,megis par honap alatt osszejon :)

Nalunk a parom spermaszama nem volt tul jo,nekem Ir+Pco. a 3.probalkozos honapba magan dokihoz mentem,es 1ev mulva varandos lettem,pont mikor mentem volna laparoszkopiara. :)

2015. júl. 7. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért kéne hazudnia bármit is a dokinak??? Nem feltétlenül kell, hogy gond legyen! Nem értem 3 hónap sikertelen próbálkozás után miért kell rögtön ijesztgetni a kérdezőt!!! Néha a baba várat magára. Fölösleges idő előtt orvoshoz menni és különféle néha fájdalmas vizsgálatoknak alávetnie magát. 1 év még nem hosszú idő. Azt szokták mondani a türelem a legfontosabb a babaprojektben! Ha rástresszelsz csak nehezebb lesz. Úgy kell hozzáállni, hogy minden rendben van Veletek, jön a baba, ha itt az ideje. Fölösleges idő előtt dokihoz menni!
2015. júl. 7. 12:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Pont az elmúlt két hétben voltam az általános, féléves vizsgálaton, semmi látható rendellenességet nem látott a dokim, max a bal petefészkemben lévő 20 mm átmérőjű cisztára asszociálható "elváltozást", de mondta, hogy lehet, hogy csak egy tüsző.. úgyhogy ilyen kiemelkedő bajom nincs, áthatóbban, kifejezetten a teherbeesési nehézségeket feltáró vizsgálatot nem csinált.
2015. júl. 7. 14:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem,dehogy akartam ilyesztgetni. En azt mondom hogy az egy ev igen is sok,mikor az ember babat szeretne. Sima hormonvervetel az nem fajdalmas szerintem. Mondjuk en azt babaprojekt elott is nezettem,mert anyukam nehezen esett velem teherbe.(feltem,h oroklodik) 3Ev probalkozas utan ment dokihoz,majd ujabb 3ev gyogyszeres kezeles kellett,mire jottem en :-)

Ahogy irtam,ido kell sokszor.. de mindig ott van a de..ahogy a te fejedben is,ha mar kiirtad a kerdest. Csak szeressetek egymast,es legyetek egyutt sokszor :)

Ha mindig szinte pontosan megjon,es nem veszel eszre olyat,ami aggodalomra adna okot,ak nagy valoszinuseggel nincs gond.

2015. júl. 9. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Gyógyszer után kell par honap mig kiürül. 3-6 honapig nem is javasoljak a próbálkozást. 22 évesen meg bőven van időd. Csak elvezzetek egymast es jon a baba ha itt az ido. Ha egy evig sem jon esetleg érdemes megkerdezni a dokit. Addig abszolút felesleges. :)
2015. júl. 12. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!