Mit kell pontosan tartalmaznia az inszeminációhoz szükséges élettársi nyilatkozatnak?
Figyelt kérdés
2015. jún. 18. 12:56
1/8 anonim válasza:
Egy háztartásban, élettársi viszonyban vagytok, esetleg beleírja, hogy mióta. Ennyi, olyan mint egy oklevél :D A közjegyzők tudják mit kell beleírni, bízd nyugodtan rájuk, de esetleg hívd fel azt a centrumot amelyikbe jársz, hogy kell-e valami speciális. Nekünk azt is beleírták, hogy miért állították ki az okiratot.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondoltam. Ellenben a párom mindenáron éllettársi szerződést akar kötni mindenre kiterjedően...hiába mondom neki, hogy nem kell.
2015. jún. 18. 13:07
3/8 anonim válasza:
Nekem a Kaáli intézetben adtak egy papírt, amin ott szerepelt, hogy mi legyen benne pontosan ( reprodukciós eljáráshoz ilyen és ilyen paragrafus alapján) ha gondolod előkeresem a papírt és bemásolom azt a pár sort.
4/8 A kérdező kommentje:
Azt megköszönném, aranyos vagy!
2015. jún. 18. 13:23
5/8 anonim válasza:
Megkerestem, nekem ez szerepel benne:
Kérjük az asszisztált reprodukciós eljárás elvégzését. Kijelentjük, hogy a reprodukciós eljárásból származó gyermeket vagy gyermekeket a magunkénak ismerjük el.
Ezt a nyilatkozatot a reprodukciós eljárást végző intézmény részére tettük, amely a Kaáli Intézet (cím)
Ezt az okiratot élettársi kapcsolatunk fennállásának igazolására, az egészségügyről szóló 1997.évi CLIV. törvény 168§ (1) bekezdése értelmében együttes kérelmünkre történő reprodukciós eljárás elvégzéséhez tesszük.
6/8 anonim válasza:
Most hogy olvasom: Nekünk is hasonló volt. Amit Te írtál, hogy a párod szeretné, a teljes abban vagyonnyilatkozat is van, ahhoz meg nincs köze egyik intézetnek sem. Mondd a párodnak, hogy majd a közjegyző megmondja mi legyen, ne Te vitázz vele ,)
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Még annyi, hogy nekünk azt mondták a klinikán, hogy jó lesz akkor is, ha ügyvéd ellenjegyzi, nem kell közjegyző. Ezzel kapcsolatban vkinek tapasztalat?
2015. jún. 18. 15:27
8/8 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok. Erről nem tudok nyilatkozni, de biztos elfogadják azt is. A közjegyző is 18 000 forintért karmolta le azt a pár sort (vagyis a titkárnője) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!