Milyen spermiumszám szükséges az inszeminációhoz? Akinek már volt inszem, milyen spermaszámmal?
A lényeg az, hogy van spermája!!
Az a keveset is átmossák majd, és feltuningolják úgy, hogy az éppen elegendő legyen. Ezen ne aggódj, direkt az ilyen esetekre van az inszem!!
A mennyisége mindegy,mert akár 1 is elég lehet,ha célbaér.A jól mozgó,jó minőségű spermiumok izolálhatók.A tisztított,mosott,feljavított minőségű spermiumok egy katéterbe kerülnek felszívásra.
Nekem 2 hete volt az első inszeminációm,a páromtól 11,6 milliót fecskendeztek be,ma reggel pozitív lett a tesztem.
Szerintem sajnos kevés az 5 millió, főleg, ha a doki azt mondja. Nekünk 21 millióval csinálták az előzőt (sajnos nem sikerült). Én úgy tudom, hogy kevés spermaszámnál inkább a lombikot ajánlják, mivel az inszemnél megfelelő spermaképpel is csak 10 % az esély, hogy sikerül. Érthető, hogy a dokid nem szívesen vállalja be, a pénztárcádat és téged kímél a kudarctól.
Ja, 20 millió fölött is csinálnak inszemet, ha nem jön össze a baba, pedig minden rendben van. (Nekünk is hasonló a helyzetünk, a doki nagyon megdicsérte a férjem spermaképét, még sem volt sikeres az "akció").
A páromnak 50 millió/ml volt, de életképes csak 200ezer. Azonnal lombikot, ICSI-t javasoltak. Elsőre sikerült!
5 millióval szerintem még simán próbálkoznak, de mire átmossák lényegesebben kevesebben lesznek a kiskatonák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!