Mi a teendő ha gyermeket szeretnénk? Menstruásió késése, mégis negatívak a tesztek.
Sziasztok!
27 éves vagyok a férjem pedig 41 éves és mindketten nagyon szeretnénk kisbabát. Az első gyermek lenne mindkettőnknek.
2013 augusztusa óta nekem bal alsó végtag mélyvénás gyulladása és trombosisa van, amit Marfarin nevű gyógyszerrel kezelik a vér sűrűséget. Jelenleg napi 7,5 mg amit szedek. Ezt teherbeesés esetén injekciós kezelés váltja majd fel, hogy a babának ne legyen baja.
Április 7.én jött meg utoljára a havim azóta 2 ciklus kimaradt. Pontosan 6 hete késik. 2 hete késett amiko 3 teszt is negatív lett. Kértem nőgyógyászatra időpontot ahol június 10re kaptam időpontot. A doki által kért HCG vérvétel eredény is negatív lett. Elküldött hüvelyultrahangra, ahol megállapította mekkora a méhem, milyen vastagságú, tiszta átjárhatók a járatok és nem talált kóros elváltozást, de babát sem. A trombosis miatt elküldött belgyógyászatra ott minden eredményem normális és a Marfarintól független vállalhatok babát szerencsére.
A gond az, hogy 6 hete késik már és mégis negatívak az eredmények. Járt már valaki hasonlóan? Mi a tehendő még esetleg vizsgálat amit segítene nekünk?
Hat baba biztos nincs. Sajnalom. De a gyogyszereid nem okoznak hormonproblemakat? Vagy maga a betegseged esetleg? Hormonsort kellene nezni verbol. Hogy azzal minden ok e.
Mast nem agyon tudsz tenni, ezeken kivul meg azon kivul, hogy varsz, hogy megjojjon. Vagy kersz egy gyogyszert ami meghozza, de azt sem tudom, hogy azt szedheted e a masik gyogyszer mellett.
tavaly október óta próbálkozunk. Pár napos késések voltak ugyan, de megjött mindig a szokott mennyiségben, minőségben. A trombosisom a fogamzásgátló hatása miatt alakult ki így az 2013 augusztusa óta tilos szednem. :(
És igen az sem utólsó szempont, hogy a páromnak is muszáj lesz kivizsgálnia magát. Sajnos a doki nem javasolt semmit azzal kapcsolatban, hogy meddig várjak. Pár napja a melleim érzékenyebbé váltak, mint általában, talán megjön vagy mást előjelez. Sajnos tanácstalan vagyok meg tapasztalatlan bizonyos dolgokhoz. :(
A tavaly október még nem annyira hosszú idő, ne aggódj!
Nem tudom pontosan, de kb. másfél-két év után foglalkoznak komolyabban a párokkal.
A férjed elmehetne egy urológiai-andrológiai rendelésre, hogy ennyivel is előbbre legyetek.
Hát én a helyedben hetente 1x tesztelnék és kérnék egy új időpontot mondjuk 2hét múlvára. Ott pedig rákérdeznék, hogyan tovább, ha még mindig késik.
A trombózis miatt voltál genetikai kivizsgáláson? Nekem császár után lett elég magasan és végig a lábamban - egy év volt, mire elmúlt, pedig azt mondták, már nem fog, mert annyira szervült. Nem biztos, hogy köze van hozzá, de akkor tértem át (eredetileg ételintolerancia miatt) a paleo étrendre és a gyerekkel is kb. onnantól kellett játszóterezni, úgyhogy napi 2x3 órát biztos a szabadban "futkároztam". Szóval akkor már az első hónapban eltűnt a trombózis és persze nagyon lefogytam. (Ha diétára adnád a fejed, viszont újra be kell állítani a Marfarint.) Végül másfél évig szúrkáltam magam - mert akkoriban még azt mondták, szoptatás alatt sem szabad gyógyszert szedni -, utána meg már nem kellett, mert negatív lett a genetika, bár a harisnya még maradt egy nyárra. A második terhesség és gyermekágy alatt meg megelőzésből kellett szúrni magam, de ott minden rendben is ment.
Bár nem egészen a kérdésedre válaszoltam, remélem, találsz valami használhatót a példámban és jobbulást kívánok - meg babát.
Doppler vizsgálatra júliusba kell majd mennem ismételten, ami remélem jó eredményű lesz. Genetikai kivizsgálást ugyan javasoltak, de még nem volt alkalmam megcsináltatni. Ha jól tudom Szegeden van hozzám a legközelebbi ilyennel foglalkozó klinika. Az a baj ritkán utazom és amekkora Szeged is nem tagadom attól félek, hogy eltévedek. :(
A trombosissal kapcsolatos élettapasztalat hasznos, örülök, hogy legalább valakinek sikerült így is a gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!