Pcoval teherbeesni?
Nos, nem kaptál még rá megfelelő kezelést. PCOS-t nem kezelünk sem Norcoluttal, sem Closty-val, ez utóbbi még súlyos károkat is okozhat. A metformin már jó lépés, mellette a sport és diéta is kell, de ezekről megint semmit nem írtál. Még nem vagy jó helyen, az a megérzésem.
Lehet esélye a teherbeesésnek, de ehhez korrekt kezelés kell.
www.pcos.hu
Facebook: PCOS/IR hitelesen csoport
és ha itt még nem jártál, és akár távkonzultációban is megengedheted magadnak, erősen ajánlom: www.mensmentis.hu
Mindig rendszertelen mensim volt, állandóan hormonokkal akartak kezelni,persze sikertelenül, 25 évesen cistztás petefészkeim voltak. 35 évesen már nem menstruáltam, 1 év alatt híztam 15 kg-ot (előtte vékony voltam) mivel gyermeket, meddőségi klinikára mentem rögtön, itt az első vizsgálat némi beszélgetés, anamnézis és egy uh után a terheléses 3 pontos vércukor/inzulin vizsgálat volt. Emelkedett éhommi vércukrom volt már (előtte évekig mindig rendben volt, és szörnyű magas inzulin értékeim).Kiderült IR okozza a pcos-at, jó kezekbe kerültem, hármas kezelést megbeszéltük. Nekem egészen addig nem volt semmi változás, amíg nem vettem komolyan, illetve a munkám miatt "nem értem rá" odafigyelni :)
Amint szigorúan fogtam magam, elkezdtek lemenni a kilók, 3 hónap múlva már megjött a menzeszem, majd 2 hónap múlva spontán megfogant a lányom. Nagyjából a diagnózis és a terhesség között 7 hónap telt el. Azóta született még egy lányom.
Én azt tapasztaltam, mindenki másképp reagál a kezelésre, értékektől függetlenül. Nem tudom, mióta szeded a metformint, de annak is idő kell, míg hatása lesz, és a diétának is kell időd hagyni, hogy beinduljon az anyagcsere javulása.
Nekem a pajzsmirigyem rendben volt, de azt mondják, sokszor a pajzsmirigy alulműködése kézenfogva jár a pcos-el, IR-el, lehet érdemes lenne megnézetni azt is.
Tehát igen, lehet esélye, hogy peteérést érj el. :)
(a dokim szerint ez az egyik legkönnyebben kezelhető meddőségi probléma)
A clostybegyttel meg vigyázni kell, mert kezeletlen IR-nél az amúgy is cisztásodásra hajlamos petefészkeket túlstimulálhatja, és csak ront a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!