Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ez ilyenkor kinek a felelőssége?

Piroska és a farkas kérdése:

Ez ilyenkor kinek a felelőssége?

Figyelt kérdés
Április közepetáján SZTK-s méhnykrákszürésen voltam. Júniusban egy teljesen más dolog miatt voltam a nőgyogyászaton, és " ha már itt vagyok" alapon rákérdeztem az eredményre. P2, ami elvileg rendben van, de hozzátették : " mondjuk van itt egy méhszájgyulladás, amit ki kéne kezelni". Mármint a rákszürés leleten. De ha én nem kérdezek rá, a büdös életben nem értesítenek erről. nem érdekel, hogy ez sokaknak van - e, az érdekel, hogy a testemben zajlo gyulladásrol szerintem jogom lett volna tudni. Fél éve probálkozunk babával, és bár nem hiszem, h ennek a gyulladásnak direkt modon köze lenne a sikertelenséghez, összességében azért azt gondolom, hogy nem is erősíti a szervezetet, ha kikezeletlenül hagyják, arrol nem is beszélve, hogy mi van, ha akkor lobban be esetleg jobban, mikor már kismama vagyok? lehet, h azt gondoljátok, kicsit eltúlzom, de ez engem igenis felháborít.
2015. jún. 10. 19:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen igazad van. Ahogy a 4 évvel ezelőtt levő leletemen az áll "PCO jellegű petefészek", miközben nekem szóban annyit mond csak a doki, hogy minden rendben. Lófaszt van rendben, csak nincs kedve dolgozni. A mai magyar egészségügy szégyene az ilyen orvos! És sajnos olyan gyakori, mint tóparton a szúnyog! RÉgi mondás, de igaz, "segíts magadon, Isten is megsegít". Csak magadban bízhatsz és elenyészően kevés jó orvosban, de én még velük szemben is megtartom a minimális bizalmatlanságot. Inkább tanulok, olvasok és baromi sok kérdést teszek fel.
2015. jún. 10. 19:09
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Hát én biztos megreklamálnám a korházban
2015. jún. 10. 19:09
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Én úgy tudom,hogy a pozitív kenet miatt szoktak értesítést küldeni a vizsgálat megismétlése miatt,minden egyéb eredményről SZTK-ban neked kell érdeklődni.
2015. jún. 10. 19:11
 4/13 anonim ***** válasza:
31%

De miről nem értesítettek? Nem kaptad meg az eredményt? Az eredményt nem is küldik ki, azért neked kell bemenned. Tehát megcsinálják és szokták mondani, hogy 2 hét múlva van eredmény, akkor kell érte menni. Ott pedig rajta van a leleten az eredmény és el szokták mondani, hogy most akkor rendben van minden, vagy sem.

De ha te bementél az eredményért és alig akarták megmondani, hogy van más is a P2-es eredményen kívül, akkor igen, jogos a felháborodásod. Bár a méhszájseb azért nem egy olyan komoly dolog, de okozhat nyilván gondokat, akinek ilyen van, gyakran lehet folyása, alakulhat ki fertőzése, ami bizony egy babát tervező, vagy éppen várandós kismamának nagyon nem tesz jót. Még egy sima lánynak-nőnek is kellemetlen egy fertőzés, nem hogy egy ilyen esetben.

Szóval igen, rossz ez így nagyon, megértem, hogy mérges vagy. Sajnos az orvosok sok mindent elintéznek egy vállvonogatással vagy egy legyintéssel. Pedig nem kéne!

2015. jún. 10. 19:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amikor a kenetet vették, azt mondták, bármi gond lenne, kapok értesítést. Tehát : BÁRMI. nekem ez - laikusként - magában foglalja a gyulladást is. Na mindegy, kidühöngtem magam. Az esett rosszul, ahogy elbagatelizálják, ahogy " mindegy" vagyok nekik, hiszen "sok nőnek van ilyen".
2015. jún. 10. 19:28
 6/13 anonim ***** válasza:
31%

Nálunk úgy működik, hogy ha visszaérkezik az eredmény a dokihoz, ő ír pár sort hozzá egy külön papíron (pl. hogy minden rendben vagy hogy ez van és kezelni kellene ezért fel kell keresni, majd mindezt (a citologiai papírt és az értékelést kipostázzák). Volt már nekem is olyan, hogy P2 és még valami mellette amire írta, hogy keressem fel, mert kezelni kell, ill. volt P3 is (bár az okát soha nem tudtuk meg), amire visszahívott, hogy nézzük meg miért. Érdekes, hogy nem kaptok egyébként is eredményt a szűrésről.

Szerintem jogos a felháborodásod, én biztos szóvá tenném.

2015. jún. 10. 19:30
 7/13 anonim ***** válasza:
31%

Akkor rosszul tájékoztatott az orvos.

Nálunk is úgy van, ha valami olyan gond van, akkor nem várják meg, hogy menjen az ember az eredményérét, hanem küldenek értesítést, de ha jó, akkor nem küldik ki, hanem az embernek kell magának bemenni érte.

Szóval ha legközelebb ilyen lesz, akkor te menj az eredményért és ne várd meg, hogy majd ők keresnek, mert nem fognak. Csak ha P2-nél rosszabb az eredmény, vagy mondjuk HPV-re utaló jeleket látnak.

2015. jún. 10. 19:39
 8/13 anonim ***** válasza:
34%
Annak a felelőssége, aki nem megy el a leletéért.
2015. jún. 10. 20:00
 9/13 Manka68 ***** válasza:
22%

Az a vicces, hogy nekem külön kérnem kellett a dokimat, hogy adja nekem oda a leletemet, mert szerinte csak arról kell kapnom egy igazolást, hogy voltam rákszűrésen. Még azt is hozzátette, hogy ha már bemutattam a meddőségiben, vigyem neki vissza, mert tőle számon kérhetik, hogy hol van. És olyat nem is mondott, hogy érdeklődjek az eredményről, majd értesítenek, ha baj van. Ha nincs, egy év múlva találkozunk a következőn.

No comment.

2015. jún. 10. 20:25
 10/13 anonim ***** válasza:
40%

Nekem mindig azt mondtak, hogy 2 het mulva erdeklodjek.

Egyebkent is a beteg erdeke, hogy tudjon arrol, hogy van-e valami baj. Ha ot nem erdekli, akkor az sztk-t miert erdekelje?

Es naivsag azt gondolni, hogy a magyar egeszsegugynek van annyi penze, hogy minden problemas lelet eseteben telefonalgasson.

Az ''ertesitjuk'' nem azt jelenti, hogy felhivnak teged, hanem azt, hogy te betelefonalsz, es ok ertesitenek arrol, hogy milyen a lelet.

2015. jún. 10. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!