Ilyenkor ki hibázott? Kié a fizetés felelőssége?
Illetve az hogy ki hibázott nyilvánvaló... A sztori:
Diákmunkát vállaltam egy diákszövetkezetnél, ahol a munkahelyen jelenléti ív alapján történt a kifizetés. A jelenlétit a boltban írták ahol dolgoztam, és ők küldték a szövetkezetnek minden hónapban. Volt egy hónap hogy én voltam kb. 10 napot, egy másik lány 1-et, és aki intézi az utalásokat, nem vette őt észre a jelenlétin, nekem utalta a bérét. Mivel én több helyen is dolgoztam egyszerre, nem figyeltem pontosan hogy honnan mennyi pénznek kell érkeznie, fel sem tűnt nekem. A kifizetés napját követően kb. 1-1,5 héttel jelezte nekem a hölgy, hogy hiba történt és én kaptam a másik lány pénzét, és hogy a következő havi béremből levonják majd. De vizsgaidőszakom volt, nem dolgoztam, aztán levelezőre váltottam így jelenleg már nem vagyok diák, nem fogok náluk dolgozni többet, nem tudják miből levonni. Most az ügyintéző hölgy hívogat engem, hogy vigyem be az összeget nekik. Jelenleg munkakereső vagyok pont, ezért is hagytam ott a nappalit, nincs keresetem így felesleges x ezer ft-om sincs. Ha logikusan gondolkodok, ő hibázott, ő nem látta el megfelelően a feladatát, így a felelősség az övé lenne, mint minden más munka esetében is. Ezt elmondtam neki is, de hárítja rám. Nem tudom ebben az esetben akkor kié is a felelősség, kinek kell fizetnie. Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!