Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor ki hibázott? Kié a...

Ilyenkor ki hibázott? Kié a fizetés felelőssége?

Figyelt kérdés

Illetve az hogy ki hibázott nyilvánvaló... A sztori:

Diákmunkát vállaltam egy diákszövetkezetnél, ahol a munkahelyen jelenléti ív alapján történt a kifizetés. A jelenlétit a boltban írták ahol dolgoztam, és ők küldték a szövetkezetnek minden hónapban. Volt egy hónap hogy én voltam kb. 10 napot, egy másik lány 1-et, és aki intézi az utalásokat, nem vette őt észre a jelenlétin, nekem utalta a bérét. Mivel én több helyen is dolgoztam egyszerre, nem figyeltem pontosan hogy honnan mennyi pénznek kell érkeznie, fel sem tűnt nekem. A kifizetés napját követően kb. 1-1,5 héttel jelezte nekem a hölgy, hogy hiba történt és én kaptam a másik lány pénzét, és hogy a következő havi béremből levonják majd. De vizsgaidőszakom volt, nem dolgoztam, aztán levelezőre váltottam így jelenleg már nem vagyok diák, nem fogok náluk dolgozni többet, nem tudják miből levonni. Most az ügyintéző hölgy hívogat engem, hogy vigyem be az összeget nekik. Jelenleg munkakereső vagyok pont, ezért is hagytam ott a nappalit, nincs keresetem így felesleges x ezer ft-om sincs. Ha logikusan gondolkodok, ő hibázott, ő nem látta el megfelelően a feladatát, így a felelősség az övé lenne, mint minden más munka esetében is. Ezt elmondtam neki is, de hárítja rám. Nem tudom ebben az esetben akkor kié is a felelősség, kinek kell fizetnie. Előre is köszönöm!

2015. febr. 5. 16:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudják miből levonni, akkor vissza kel adnod, arra a pénzre te nem vagy jogosult.
2015. febr. 5. 16:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tévedett, de ettől még az a pénz nem a tiéd. Vidd vissza nekik.
2015. febr. 5. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elrontotta az a nő, de ez akkor sem a Te pénzed, az a tisztességes, ha visszaadod. A nő a felelős, Te pedig tisztességtelen vagy, ha nem adod vissza.
2015. febr. 5. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell fizetned nekik azt a pénzt.
2015. febr. 5. 16:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen, hogy ki hibázott, jogalap nélküli birtoklás jogcímen köteles vagy visszafizetni az összeget.
2015. febr. 5. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted kinek kell fizetni mégis? Egyébként meg ha sokat sz**rágóskodsz később munkát sem fogsz náluk kapni.
2015. febr. 5. 19:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Felvetted valakinek a pénzét és még te vagy önérzetes!
2015. febr. 5. 19:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy ki hibázott, a törvény egyértelműen fogalmaz, időben értesítettek téged a hibáról, köteles vagy visszafizetni az összeget.
2015. febr. 5. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:
60%
5. vagyok, elnézést, most olvastam vissza, jogalap nélküli gazdagodást akartam írni természetesen, nem birtoklást.
2015. febr. 5. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
"nincs keresetem így felesleges x ezer ft-om sincs"- de volt,csak elköltötted, hisz az nem is neked járt volna!
2015. febr. 6. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!