Lombikosok, hogyan oldottátok meg a munkahelyi hiányzást?
1. konzultációra kivettem 1 nap szabit. Utána délutánra minél későbbre kértem időpontot, uh-oknál elengedett a főnököm, hogy 100 km-re odaérjek időben.Leszívást, beültetést nem tudtam csak pár nappal előtte, de megértő volt. 1. után szabira mentem 2 hétre, felesleges volt. 2-nál 3 napra, utána dolgoztam
2015. márc. 9. 15:56
Itt a szabadságra való jogosultság utolsó pontjában olvashatod, hogy köteles a munkáltató mentesíteni a munkavégzés alól emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés időtartamára.
[link]
Nem kell elvileg szabadságot kérned rá, fizetett, igazolt távollétnek minősül.
2015. márc. 9. 16:10
Félreérted kedves válaszoló az általad linkelt dokumentumot. :-(
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy a lombik idejére szabadság jár, hanem hogy ez az idő beleszámít a rendes munkavégzésbe, tehát nem kell levonni, mint a betegállományi napokat. De szabi és fizetés nem jár rá. :-( Egyébként is 2013 óta már megint változtak a szabikiadás szabályai. :-(
Én pár éve még táppénzzel oldottam meg a lombik utáni időszakot, de a mostani lombikosainknak már azt sem adnak erre az időre, mondván, hogy csak egészségesen lehet lombikozni, tehát nem írhatják ki. :-( A 22-es csapdája. :-(
2015. márc. 10. 06:49
4/18 A kérdező kommentje:
nem tudják a munkahelyen,hogy lombikra készülünk és nem is szeretném megmondani, úgy vettek fel,hogy nincs gyerekem. tehát nem hiszem,hogy túl megértőek lennének..... sajnos még utaznom is kell hozzá 50 km-t, szóval +idő :(
Szia. En tappenzre mentem az elso uh napjatol. Munkahelyemen szoltam, h lombikozunk, elvileg ha szolsz, vedett vagy, nem rughatnak ki. Addig tappenzen voltam, mig ki nem derult, sikerult-e Ez 2013 aprilis es julius volt. En is paraztam az elso utan mikor visszamentem, h letszamleepitesnel en leszek az elso akit elkuldenek, de nem igy volt. Bar en kemeny fizikai munkat vegeztem, ezert is mentem inkabb tappenzre
2015. márc. 10. 10:26
TÉvedés!
NEM vagy védett már lombik esetében, és amíg orvosilag nem igazolható a terhesség simán kirúghatnak!
2015. márc. 10. 11:20
7/18 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy bármire ráfoghatják,hogy kirúgjanak... :( nem tudom mit kéne kitalálnom, fogorvos vagy valami..
Utolso elotti vagyok. Felmentem a HR vezetohoz, megmutattam neki az 1. UH-s napomon kapott igazolast, h ez van. Elokereste a torvenyt, akkor meg tuti volt vedettseg.
2015. márc. 10. 12:57
Akkor szerencséd volt,most már ha rosszul veszel levegőt is kitehetnek.
2015. márc. 10. 13:19
és új munkahelyen? most akarok interjúzni egy helyen, nyilván el fogom hallgatni miben vagyok benne. én is azt mondom majd nincs, és nincs még kilátásban sem a gyerek. 3-6 hónap mulva lesz lombikom. hogy hogy fogom én azt beadni, ha felvesznek erre a helyre nem tudom. Most ki fogok cseszni velük, hazudnom kell. de ha nincs munkahelyem,nem kapok majd csedet se. igazán kitalálhatnának már nekünk valami támogató, áthidaló rendszert. Mondjuk olyasmit, hogy lombikosok után nem kell járulékot fizetni a munkáltatónak. akkor nem kéne még ezen is idegeskednünk!!! miért nem hoznak valami ésszerű döntést? miért csesznek ki mindenkivel ebben az országban? a kinaiak meg az arabok jönnek, tele van velük a nyelviskola, ingyen tanulnak, támogatják őket, és idehozzák a mérgezett ruháikat, adót nem fizetnek. Minket a saját otthonunkban meg kizsigerelnek, és semmmi biztonságot nem nyujtanak. nem politizálok, de ezt ide kellett f.snom a képernyőre dühömben.
2015. márc. 13. 22:56
Kapcsolódó kérdések: