Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A petefészekciszta már azt...

A petefészekciszta már azt jelenti, hogy pcos-em van?

Figyelt kérdés
Pénteken derült ki, hogy diónyi petefészekcisztám van a bal oldalon. Viszont a pcos többi tünete nincs meg, többnyire rendszeres a ciklusom, 29-34 napos (nem tudom, ez mennyire tekinthető rendszeresnek). Köszönöm a válaszokat!

2015. márc. 1. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jelenti azt! Nekem alma nagyságú cisztám volt, elmúlt magától. Utána 3 db csokoládécisztám volt, az is elmúlt magától.

A PCOS az egy szindróma, több tünet együttese, ami közül egyik a sok apró ciszta a petefészken. Szóval nem 1-2, hanem sok sok pici ciszta, ami egy idő után kb kérget von a petefészek köré. Emelett a többi tünet, rendszertelen mensi, hízás, szőrösődés, pattanások.

1 ciszta semmit nem jelent, nagy valószínűséggel jövő hónapban nem lesz ott.

2015. márc. 1. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóhoz csatlakoznék. Nekem pcos-m van, a petefészkeim úgy néznek ki, mintha apró gyöngysorokkal fűzték volna át, azaz valóban nem egy-két nagyobb ciszta van, hanem sok cisztikus képlet, sok pici ciszta.
2015. márc. 1. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, inkább ösztrogén dominanciára lehet gondolni, ez egy összetett probléma, de jól orvosolható. Hormonszint nézéssel lehet róla megbizonyosodni, elvileg jobb, amit nyálból néznek, de azt kevés helyen csinálják és azt is drágábban. Amúgy az előttem írók is nagyon jól mondják, egy ciszta nem PCOS, az egy tünetegyüttes, nemcsak az apró, gyöngysorszerű, megkeményedett kis ciszták, hanem LH hormon kb. kétszerese az FSH hormonnak, magas ösztrogén, de alacsony progeszteron szint, esetleg magas tesztoszteron és kortizol szint, inzulinrezisztencia, egyes esetekben szőrösödés, nem mindig, de gyakran túlsúly. Gyakran társul pajzsmirigy betegség is mellé.
2015. márc. 1. 12:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. márc. 25. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!