Petefészek cisztával lehet peteérésem?
Előző hónapban találtak a bal petefészkemen egy 6cm X 4cm-es cisztát, 1 hónap fogigátló után most 2cm X 1cm-re zsugorodott. A papírra is azt írta, hogy 1/8-ra csökkent. Mégis azt mondta, hogy lehet, hogy már magától is felszívódna de azért ír még 1 hónap fogigátló, hogy biztos legyen.
Nem szeretnék még 1 hónapig szedni ha nem muszáj.
Ha hagyom, hogy magától szívódjon fel lesz peteérésem ha még ott van a ciszta?
Persze tudom,h hülyeség de kellett ez a 2 komment, h reálisan gondolkodjak. Azt, h mi zajlik bennem csak az tudja aki évek óta küld a babáért, mint mi.
Szóval értem várnom kell és szednem kell, h minden jó lehessen és a ciszta tutira elmúljon, csak így lehet tuti probléma mentesen baba. köszi csajok a választ!
Első vagyok: nagyjából sejtem, hogy mit érzel. PCOS, sok orvos mondta 18-22 éves korom között, hogy nem lehet gyerekem (csúnya IR, csúnya petefészkek, nem menstruáltam). Ezalatt a 4 év alatt 100 kgról 60-ra fogytam, kőkeményen diétáztam, tekintve, hogy senki nem írt ki Meforalt. Aztán találkoztam a férjemmel, ő írta ki először, és ezt szedve, amikor már nem védekeztünk pár hónap alatt sikerült a kislányunk - hála Istennek. Az előtte lévő éveket senkinek nem kívánom.
Aztán várandósan lett egy nagy cisztám, 8x6 centis, halálra aggódtuk magunkat, hogy minden oké legyen.
Hidd el, az sem jobb, ha sikerül és ezen parázol majd. :/ Tudom, vacak az egész, és az ember azonnal akarja...
Drukkolok!
Igen valamiért ez a bevett szokás, más ismerődöm is ezt kapta, és neki is stimuláció után lett cisztája.
Pontosan nem tudom az összefüggést, de tény, hogy sokat zsugorodott 1 hónap alatt. Csak sejtem, hogy az lehet, hogy ha szedem a kis hormon tartalmú gyógyszert akkor a saját hormonjaim a gyógyszer hatására nem működnek és ezért szívódik fel a ciszta, gondolom a saját hormonok sokkal nagyon dózisban tombolnak a szervezetben 1 ciklus idejében.
MONDOM ÉN EZT CSAK GONDOLOM!
De gondolom akinek természetes úton lett a cisztája azt küldik endokrinológushoz.
Nekem meg az ismerősömnek akit feljebb említettem, stimuláció miatt lett cisztánk, de ahogy nézem a neten elég gyakori a mesterséges megtermékenyítés során alkalmazott peteérést serkentő készítmények használata miatt keletkezik a ciszta.
De az a szomorú, hogy a fogamzásgátló nem tűnik egy jó végleges megoldásnak :( műteni pedig elég drasztikusnak gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!