Mi a férfiak spermájában az az immunulógia?
Annyit mondott az orvos, hogy összecsapódnak. MI ez? mitől alakulhat ki? Mit kezdenek ezzel?
Az a furcsa, hogy múltkori leleten ezt nem irták! Ez most csak úgy hipp-hopp kialakult?
Annyit mondott még, hogy lombik lesz, és hogy annyi, hogy meg kell tisztitani a spermát.
Hol tudnék utána járni, hogy mi ez? Nőknél is lehet ilyen?
Google nem a barátod?
"A férfiak is termelhetnek antitesteket a saját spermájuk ellen, ha a sperma korábban valamilyen módon (biopszia, vaszektómia, prosztata- vagy heregyulladás, stb.) kapcsolatba került az immunrendszerükkel (normálisan a sperma el van szigetelve).
Részletesebben angolul itt.
A spermium ellenes autoantitestek gátolják a spermatogenezist, agglutinálják a spermiumokat és gátolják az érett spermiumok mozgását a női méhnyak nyálkán keresztül, visszatarthatják a sperma kötését a petesejthez, és lassítják a petesejtbe való behatolását, azaz csökkenthetik termékenységi arányokat. Ezeknek az antitesteknek a jelenlétét a vegyes antiglobulinos reakció nevű teszttel derítik ki (MAR)."
Az immunológia pedig az immunrendszerrel, immunitással kapcsolatos tudományágnak a neve.
azért nem kerestem googleban, mert azt se tudom mit keressek, hogy keressem. itt szerettem volna valami támpontot kapni olyantól, aki nem a googleban keres, hanem érti is azt amit beszél, de azért köszi a ctrl-c, ctrl-v-t.
kigoogliznád nekem azt is légyszi, hogy nőknél is van ilyen betegség?
szia!
Igen, a nők is termelhetnek spermaellenes antitestet. Ismerőséknél ezért nem jön össze a baba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!