Inzulinrezisztencia tapasztalatokat tudtok írni?
Hizas, hajhullas, faradekonysag es ket veteles. Ezek utan vegeztettem terheleses cukorvizsgalatot, ami igazolta az IR-t.
Dieta es rendszeres mozgas segitsegevel 20 kg minusz, aktiv eletmod, motivaltsag es egy egeszseges, 35 hetes terhesseg :-)
Én pl. gyanútlanul tünetmentesnek mondhattam volna magam. Teljesen normál ciklus, nem hullott a hajam, nem szőrösödtem. Oké, van rajtam felesleg, de az ember nem feltétlenül sejt emögött betegséget.
Egyébként állítólag az IR-esek kb. fele teljesen normál vagy vékony testalkatú.
A terheléses vércukormérés alkalmával célszerű inzulint is méretni.
Elso vagyok!
A ciklusaim rendben voltak, meg cisztakat sem latott a doki, latszolag tok egeszseges voltam. Kozben meg megsem es ez csak a terhelessel derult ki. Szanj ra ket orat, de ugy, hogy inzulint is nezzenek, ne csak cukor ertekeket, mett az erosen tajekoztato jellegu. Esetleg egy teljes pajzsmirigypanel sem art, a 3. es 21. napi vervetel pedig alap szerintem.
Tüneteim: fáradékonyság, hirtelen rosszullétek, emésztési gondok, hízás, 1 vetélés
A vetélésem után vérzési problémáim voltak, hónapok alatt sem állt be, végül a dokim kért hormonvizsgálatot és cukorterhelést, illetve inzulint. Ekkor derült ki.
Gyógyszert nem kaptam egyenlőre, próbálom a diétát tartani, mozogni, és Inofolic-ot szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!