Fagyasztott embriók felajánlása?
Sziasztok!
A sokadik lombikprogramból született egy gyermekünk. Ő már elmúlt négy éves. Az utolsó lombik során három több embriót fagyasztottak le. Hosszú ideje beszélgetünk férjemmel a testvérkérdésről, de végül közösen arra jutottunk, hogy az életkorom, a munkahelyemre való visszatérés kockázata, valamint az anyagiak miatt nem lesz testvér. A fagyasztott embriók sorsáról tehát dönteni kellene. Megsemmisíttetni őket nem nagyon van szívem, azonban nem tudom, hogy mik a szabályok a felajánlással kapcsolatban. Valakinek van tapasztalata? Köszönöm.
Nálunk úgy működött,h 5 évig díjmentesen tárolták őket,azután pedig kaptunk egy papírt,amin fel volt sorolva 3 alternatíva.
1. További tárolás,évi x forintért.(Te írtad be hány év,a pénzt pedig utalni kellett.)
2.Megsemmisítés
3.Felajánlható sikertelen párok részére.
A kiválasztott lehetőséget bekarikáztam,többit áthúztam,én ésa férjem,aláírtuk.
Mi a további tárolást kértük,de sztem a felajánlásnál is ennyi lett volna a teendő,a többit valószínűleg az intézet rendezi.
Nálunk azoospermia miatt donort is igénybe vettünk. A férjem szövetéből végül, csodával határos módon született a gyermekünk. Így a donor spermával megtermékenyített és fagyasztott 4 embriót végül felajánlottuk olyan párnak, akiknek csak így volt esélyük, hogy gyermekük legyen. Mindez anonym, tehát nem tudjuk, kihez kerül, a pár sem tudja, kitől kapták, és azt sem tudjuk meg, hogy lett-e belőle baba végül. Nehéz dolog lelkiekben, akárhogy döntötök,- hiszen a férjed saját sejtjeit tartalmazza, nem úgy mint nálunk, - de legalább esélyt adtok az embrióknak az életre.
Ráadásul rendkívül kevés embriófelajánlás történik különböző okból kifolyólag (ugye), és mindenképpen jó érzés, hogy segíthettünk egy ismeretlen párnak, legalább is esélyt adni, hogy gyermekük legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!