Férjemmel már 5 hónapja próbálkozunk, de eddig semmi. Forduljak orvoshoz?
3 hónapig szedtem természeti kivonatból gyógyszert, a menstruáció ,,pontosság,, miatt. Mikor szedtem hónapról hónapról javult 33ról 29re.Most ebben a hónapban nem szedtem és most 34 napra jött meg..
Fordulhatók orvoshoz? Mi lehet az oka, hogy még nem jön a baba? Nálam vagy a férjemnél lehet a probléma? Csinálnak 5 hónap után valami vizsgálatot?
5 hónap, az még semmi. Én is 7 hónap próbálkozás után estem teherbe, de eszembe nem jutott, hogy orvoshoz menjek, hogy bármi gond is lehet. Úgy voltam vele, hogy jön majd, ha jönnie kell. 7 hónap után jött is.
Amúgy meg 1 év sikertelen próbálkozás után kezd el az orvos is vizsgálódni. 5 hónap még nem indokolja.
Ha téged az megnyugtat, ha kivizsgálnak, mehetsz azonnal (magánba)!
Sztk-ba 1 év utáni sikertelen próbálkozás után érdemes. Idősebb leendő szülőknél 6 hó után. Előbb nem, mert teljesen egészséges pároknál is teljesen normális, hogy ennyi idő után jön össze.
Tisztában vagyok, hogy az 5 hónap még semmi, hogy 1 év után veszik komolyan.
Orvoshoz mentem, mert rendszertelen volt, de akkor a rosszul létek zavartak, nem tudtam hová tenni. Akkor ő fogamzásgátlót akart adni, de közöltem vele, gyereket szeretnék, így nem szeretnék szedni. Majd ő írt gyógyszert Premens tablettát.Kérdeztem, hogy minden oké, próbálkozhatunk, a gyógyszer mellett és.. ő igennel válaszolt. Minden rendben lát és hogy próbálkozhatunk.
Ami zavar, hogy nem jön meg időben..+ a bal mellemben alma méretű göcs van, már a jobb mellemben is érezhető a göcs.
Ilyen nagy göcs soha nem volt,azt hittem terhes vagyok, de megjött, de a göcs a fájdalom megmaradt.Várom a menstruáció végét, hát ha akkor elmúlik.
2 év után foglalkoznak csak veled sztk-ban.
30 év felett 1 év után.
Tudom, mert én is így jártam.
Amúgy nekünk pont 1 év után jött össze, ekkor voltam 31 éves.
Mi már közeledtünk az 1 éves sikertelen próbálkozáshoz, a doki már elő is jegyzett átjárhatóságira, de aztán a 10. hónapban mégis összejött magától a baba.
Nem kell feltétlenül rendszeres ciklus ahhoz, hogy sikerüljön, millióan vannak akiknek össze-vissza ciklussal jött össze a baba (több is). A melledben a csomót pedig jobb lenne ha megmutatnád a dokinak, mert az hogy alma méretű az elég durva, de valószínű a teherbeeséshez túl sok köze nincsen.
Magànorvosom azt mondta, hogy ha nem jön fél év próbàlkozàs utàn a baba, menjek vissza, megnézzük van-e gond. Havi 20% esély van egészséges pàrnàl babàra.
Vàrna a fene éveket, ha tényleg gond van, az magàtól nem oldódik meg. Ha meg nincs, akkor sem àrthat néhàny vizsgálat.
A férjed nyugodtan elmehet kivizsgáltatni magát, ott a kutya nem kérdezi, hogy mióta próbálkoztok, és igazából ha ott nincs probléma, akkor legalább azt már tudjátok, hogy az ő részéről rendben vannak a dolgok. Mi 10 hónapja próbálkozunk, az ötödik hónap után én elmentem orvoshoz, mert volt egy halvány pozitív tesztem és némi barna folyásom, de mire az orvoshoz eljutottam, már megjött. A dokit nem érdekelte különösebben a dolog, közölte, hogy ha majd egy évnél járunk, akkor jöjjek vissza, mert ez még semmi, felesleges is, hogy megvizsgáljon. Nem mondom, hogy jó szívvel nyugodtam bele, de beláttam, hogy úgyse csinálnak semmit. Közben azért a páromat elküldtem spermavizsgálatra, ott tök jófejek voltak, senkit nem érdekelt, hogy mióta próbálkozunk, a vizsgálatot ennek ismerete nélkül végezték el, csak utána kérdezte meg tőle az orvos, olyan általános kérdésekkel egyetemben, mint pl. hogy dohányzik-e, ülő munkát végez-e, van-e valamilyen tartós betegsége, stb. Amúgy nála minden rendben is van, mondhatni egy tenyészbika az eredményei alapján. Úgyhogy most én jövök, és mivel már elég közel járunk az egy év sikertelen próbálkozáshoz, úgy vagyok vele, hogy nem várok még két hónapot feleslegesen, úgyse tudja az orvos ellenőrizni, hogy napra pontosan mióta nem védekezünk.
Mondjuk nálunk az az érdekesség a dologban, hogy nekem az előző házasságomból van már egy nagyfiam, és pl. a háziorvosom, akinek még említettem a dolgot, azt mondta, hogy hát akkor nálam tuti nem lesz probléma, hiszen ha egyszer képes voltam teherbe esni (ráadásul első próbálkozásra), akkor most is képes vagyok rá. Én ezt mondjuk nem veszem annyira készpénznek, hiszen akkor még jóval fiatalabb voltam - igaz, most sem vagyok öreg, harminc alatt vagyok még most is -, na meg ennyi idő alatt sok minden megváltozhat az ember szervezetében szerintem. Szóval én már nem várok tovább, jövő héten elkezdem kivizsgáltatni magam, tíz hónap sikertelenség után szerintem ez már nem elsietett dolog.
Öt hónap után is érdemes lehet, de tény, hogy ott még nem tuti semmi, lehet, hogy tényleg semmi probléma nincs nálatok. Ettől függetlenül, ha téged megnyugtat, nyugodtan menjen el a férjed egy vizsgálatra, a férfiak részéről úgyis jóval kevesebb vizsgálnivaló van, és az is sokkal kevésbé kellemetlen, mint amiken a nőknek kell átesni, úgyhogy mindig a férfiakkal szokták kezdeni. Ha ott minden oké, és rá tudod beszélni az orvosodat, akkor néhány alap vizsgálatot érdemes nálad is már elvégezni, vagy akár a háziorvosnál kezdeni, hogy küldjön el vérvételre, abból is kiderülhet valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!