A hőgörbe megmutatja a progeszteron hiányt? Hogyan?
van görbéd?
Ömmagàban a 2 napos barnàzàs még kevés hogy akàrmit is lehessen mondani. Attól függ hogy mi az ok, de simàn teherbe eshetsz mellette.
A görbe utalhat progihiányra.
- ha lassan emelkedik a hő PÉ után (több, mint 2 nap)
- ha keveset emelkedik (0,4-nél kevesebbet)
- ha nem megy alaphő fölé tartósan (kivéve a PÉ utáni 2.-3. napot, amikor visszaeshet)
- ha a luteális fázis rövis (13 napnál kevesebb)
Ezek külön-külön is utalhatnak prog.hiányra.
Azért írtam, hogy utalHAT. :)
Ha vannak ilyen jelek a görbén, akkor bizony orvoshoz kell menni, és nem öngyógyításba kezdeni mindenféle hormontartalmú teákkal. Sajnos sokan nem fordulnak orvoshoz.
alapvetően a görbéddel nincs baj, jó korán volt az ovud (ez mondjuk fura, de nem egyedi eset), de utána szép nagy emelkedés van. Ha a luteálisod is megvan legalább 11 nap, az bőven jó. A 2 napos vérzés viszont elég kevéske, nem tudom, a nyálkahártyád milyen vastag lehet, ha ilyen gyorsan letisztul. 1-2 napos barnázás amúgy nem gáz, amellett simán teherbe lehet esni, egyáltalán nem biztos, hogy prog. hiány, van, akinél így indul be a mensi.
Szerintem nem kell aggódnod, ha fél évig nem jön a baba, én csináltatnék egy 3. és 21. napi hormonsort. Addig meg próbálkozzatok nyugodtan :)
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. A rövid menstruációt felhozom következő alkalommal az orvosomnak.
Teákban eddig nem gondolkoztam, ebben a témában nem vagyok otthon. Milyen teák segítettek Neked és miben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!