Mi a véleményetek az abortuszról?
Súlyos döntés, de én nem gyilkosozom le, aki meghozza.
Egy ideális világban nem lenne rá szükség, csakhogy a világunk minden, de nem ideális...
Ha a párok felelősségteljesebbek lennének és 100%-osak lennének a fogamzásgátlók (de nem azok), akkor kapásból nemigen lenne rá szükség.
Jó, hát ezt úgy lehet a legegyszerűbben eldönteni..
HOGY ez egy olyan kérdés amit mindenikek adott helyzetben, akkor kell eldöntenie. Jó vagy rossz döntést hozz az már rajta múlik.
Egy nem kívánt gyereknek jobb lesz e az élete ha megszületik egy olyan környezetbe ahol nem is akarják? Akkor nem jobb e neki ha inkább elvetetik? Vagy ha bántalmazó szülők közé születik..akkor szegény ne is éljen, mert az sokkal rosszabb lesz neki...Hány és hány bántalmazó szülő van?? És milyen szomorú hogy 1. náluk csak potyognak a gyerekek 2. szűlhetnek! Azt gondolom, hogy mielőtt valaki gyereket szűl nem ártana felmérni a képességeit és pszichikai állapotát, szociális hátterét (mély szegénységbe fölösleges szűlni hogy aztán éhezzen..ráadásul általában pont ezek a szülők az elhanyagolók és bántalmazók, alacsony iskolával rendelkezők). Fölösleges hogy "elmeháborodottak" szűljenek megpecsételve a gyerek sorsát, szociális és érzelmi stb..(jó)létét..Aki nem tudja felelősséggel kellő tudással (értem ez alatt a normális értékeket, vagyis nem lopni és csalni és henyélni tanítom) felnevelni azt jobb lenne már kicsiként elkötni..lbaszott felnőtteket fölösleges gyártani, ezért tartunk itt..persze így meg a személyi szabasága van korlátozva, és a jogai...de a gyerek joga hol van egy normális életre?? Tehát én indokoltnak tartanám bizonyos esetekben.
Egyébként jogilag a magzat nem ember, élve születés után lesz az.
Vallásos aspektusból is meggondolandó:
"Figyeljük meg, hogy az az asszony, akinek volt bátorsága megtartani és megszülni gyermekét mivel találkozik! Zárt ajtóval! Ha így folytatjuk, nem teszünk semmi jót az emberekkel, Isten népével."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!