Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Aki rendszertelen mensi miatt...

Aki rendszertelen mensi miatt volt hormonvizsgalaton (vervetelen) valaszolna nekem?

Figyelt kérdés
mi van ha a masodik vervetelt nem jol lovik be az idopontjat es nem akkorra esik az ovu? Az szamit? Nem nagyon tudta meghatarozni a doki, mivel nagyon rendszertelen. Bogyo utan eloszor 38 nap ra jott meg utana 47 napra. De a bogyo elott sem volt rendszeres,de mar nem emlekszem mennyire. Holnap kell mennem 2. napon es majd a 30. napon. Koszi a valaszokat!

2014. dec. 29. 19:49
 1/3 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ilyen hosszú ciklusnál valószínű, hogy egyáltalán nincs ovu, így bármelyik napon veszik le a vért, az eredmény ugyanaz lesz, a progeszteron szint alacsony. Persze előfordulhat, hogy mégis van valamikor ovu, de rendszertelen ciklusnál esélytelen belőni az időpontját.

Igazából neked a probléma kiderítéséhez nem elég ez a két vérvétel, komolyabb laborvizsgálatra lenne szükséged, amit endokrinológus kérhet, és tud értelmezni pajzsmirigyhormonokkal és terheléses cukor + inzulin vérvétellel.

2014. dec. 30. 03:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahol én voltam hormonvizsgálaton (SOTE 1) ott úgy csinálták, hogy amennyiben nem lett pozitív az ovulációs teszt, akkor egy előre meghatározott napon kellett menni. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy hanyadik nap, mert nekem pozitív lett.

Gondolom egy átlag időpontot lőnek be és az ott levett értékekből következtetnek.

A SOTE-n négy vérvétel van, a harmadik az terheléses.

2014. dec. 30. 09:02
 3/3 A kérdező kommentje:
en kulfoldon vagyok ugyhogy endokrinologushoz itt csak ugy nem lehet menni, de van pajzsmirigy alulmukodesem es azt is epp most neztek es valami teljes verkepet is kert a doki, de hogy az mit takar azt nem firtattam reggel 8 kor tuvel a karomban. :) Elvileg van ovum a 30 nap korul, mert ,merem a homet es szepen felment. Szoval elvileg van. Kivancsi leszek mit hoz ki belole a doki, de mondta, hogy ez ahhoz kell hogy valami tampontot adjon es utana megyunk tovabb a kivizsgalasokkal. Koszonom szepen a valaszokat!!
2014. dec. 30. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!