Ezzel a spermavizsgálati eredménnyel van esélyünk?
Carentia: 7 nap
Ejakulációtól eltelt idő: 90 perc
menyiség : 2,6 ml
szín szag küllem: fehér opálos
ph: 8,5
elfolyósodás: norm
viszkozitás: norm
Spermiumkoncentráció: 115,3 millió/ml
Spermiumszám: 299,78 millió/ejak.
Progesszív motilitás : 10%
Teljes motilitás: 35%
Nem progesszív: 25%
immotilis: 65%
normal morfológia : 4
Vitalitás: 84 %
köszönöm szépen a válaszokat!!
Szia!
Ahogy nézem 35% mozog, ez 50%-tól jó.
Viszont sok spermája van, szóval, ha kiszámolod a közel 300-nak a 35%-át, az 105 millió, ami szintén rengeteg.
Nekünk spontán sikerült 60 milliós spermaszámmal, aminek a 40% volt csak mozgó, és szintén 10% haladt gyorsan.
köszönöm a gyors válaszokat!! nincsen ráírva semmilyen megjegyzés, a doktor úrral nem találkoztunk mivel nem voltunk helybéliek tegnap este 6 órakkor végeztük a vizsgálatot és e-mailben, szkennelve küldték meg az eredményt ma reggel. pontosan mit jelentenek ezek a kifejezések ?
Progesszív motilitás
Teljes motilitás
Nem progesszív
immotilis ? én úgy néztem hogy csak 10 % mozog de ezek szerint 35 % ? :o nagyon köszönöm a segitséget !!
2. vagyok!
Teljes motilitás az jelenti azt, hogy annyi % a mozgó.
Tehát 35 % mozog.
-ebből 10% gyorsan
-25% nem gyorsan, de ezek is haladnak
-immotilis, azaz álló 65%
Ha összeadod a 35% mozgót, és a 65% állót ki is jön a 100%. :)
A normal morfológia az 4%? Mert az éppen a határérték. (persze kérdés, hogy ezt mennyire pontosan nézték meg) Azt jelenti, hogy az összesből 4% ami rendes formájú. ( nem 2 fejű, 2 farkú...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!