Lehet még gyermekem?

Figyelt kérdés
Nagyon félek. 40 éves vagyok, 5 évig rendszeresen fogyasztottam szintetikus drogokat (amfetamin-származék) , de már 10 éve tiszta vagyok. Károsodhatott-e maradandóan a megtermékenyítő-képességem? Nem találok ilyen információkat a neten. Már 10 hónapja próbálkozunk a párommal, eddig nem jött össze a baba....Van valakinek tapasztalata? Esetleg információja?
2014. nov. 12. 08:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, de szerintem beszélhetnél genetikussal. A 10 hónap annyira nem vészes, meg azért az vegyük hozzá, hogy a termékenység idővel eléggé lecsökken, lehet, hogy inkább ez játszik közre. Kivizsgáláson voltatok már? Nőgyógyász, átjárhatóság, hormonok, sperma?
2014. nov. 12. 08:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy károsodott tőle, inkább a korod miatt jön össze nehezen. 1 év sikertelen próbálkozás után nyugodtan jelentkezhetsz meddőségi klinikára, mert ennyi idő után már meddőnek számít az ember. Ez nem azt jelenti, hogy esélytelen természetes úton, hanem azt jelenti, hogy szóba állnak veled a klinikákon.
2014. nov. 12. 08:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Folyamatban van a mintám vizsgálata. Két hét múlva fizikálisan is megvizsgálnak. Csak nagyon aggódom és próbálok infóhoz, tapasztalatokhoz jutni. Köszi a választ.
2014. nov. 12. 08:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Van rá némi esély, egy ismerősömnek szintén 5 év anfetaminozás után komoly potenciaproblémái lettek - akkor volt 30 éves.

De a kivizsgálás választ ad. Elvileg egy db sperma is elég a lombikhoz, akár ez is lehet a megoldás.

2014. nov. 12. 09:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Természetesen igen, károsodhattak a petefészkeid, nem ritka. A férfiaknál jellemzően kevesebb gondot okot, a nők petesejt készlettel születnek, míg a férfiak hímivarsejtjei pár naponta újratermelődnek, tehát a nőkön jobban nyomot hagy a sok éves gyepálás. A sikertelenség oka egyébként a korod is lehet, idősebb nőknél jellemzően akár két év is kellhet a teherbeeséshez.
2014. nov. 12. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, nem olvastam pontosan. Ha férfi vagy, akkor ez valószínűleg nem fog gondot okozni, tekintsd tárgytalannak az előző válaszom. Potenciaproblémákat okozhat, illetve az opiátok károsíthatják a hereszövetet, ha a szívedre teszed a kezed, és azt mondod, hogy ilyet soha nem fogyasztottál, akkor én úgy hiszem, hogy ez nem jelenthet problémát.
2014. nov. 12. 09:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Ópiátokat nem fogyasztottam soha, amúgy a páromnak már van 2 gyermeke, és bocsi 40 vagyok/Férfi. Jól működik a sex, azzal nincs gond, csak aggódom.
2014. nov. 12. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Tökre abban voltam hogy nő vagy... Az rosszab lenne, mert a pete veled lett volna akkor is, amikor drogoztál.
2014. nov. 12. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!