Helyénvaló ebben az esetben a Clostilbegyt felírása?
Előre szeretném leszögezni, hogy egy nagyon jó és igen elismert doktornőm van, mindig bíztam benne, sosem csalódtam. De most elbizonytalanodtam. Januárban teherbe estem, első próbálkozásra, de sajnos elhalt a terhességem, minden jel nélkül, csak UH-n láttuk a bajt a 9. héten. Megműtöttek, a dokim azt mondta, egy mensit várjunk, aztán próbálkozhatunk újra. Így is tettünk, nem jött meg a 2. mensi, már reménykedtünk, de negatívat teszteltem. Elmentem a dokimhoz, aki azt mondta, volt ugyan peteérésem, de nem volt ovuláció, tehát nem repedt meg a tüsző, emiatt nem jött meg (ezt természetesen nem csak úgy mondta, hüvelyi UH-n lehetett látni). Kaptam Norcolutot, hogy megjöjjön, ez eddig rendben van. Viszont felírt 3 havi Clostit, a ciklus 3. napjától, 5 napon át, 2x1-et. Abban maradtunk, hogy ha a 3 hónap elteltével nincs eredmény, megyek vissza hozzá.
Hazaérve utánaolvasgattam kicsit, és nem nagyon értem, hogy esetemben ennek mi értelme volt? Merthogy azt olvastam, hogy a Closti akkor jó, ha nincs peteérés, nekem viszont volt, csak nem repedt meg a tüsző. Hozzá kell tennem, beszedtem a gyógyszert, gondoltam ő csak jobban tudja, ez a 3. clostis hónapom, tehát az utolsó. Az előző kettőben volt ovum, tudom, mert mértem a hőmet, és rá pontosan két héttel mindig meg is jött a mensim magától, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 33, illetve 31 napos ciklusok voltak, ami nálam normális volt a terhesség előtt, tehát úgy tűnik minden oké. Most a ciklus 9. napján vagyok.
Szerintetek a closti tett helyre? És most, ha abbahagyom, nem lesz megint baj? Eredmény eddig nincs, nem lettem terhes sajnos. Nem tudom, hogy mit gondoljak, eléggé elbizonytalanított, amit itt olvastam.
Ha eddig mindig megbízható volt a doki, nem hiszem, hogy kételkedned kellene benne.
A closty nem csak a tüszőérést segíti, hanem a repedést is. (Na meg ha nem reped meg a tüsző, annak az az oka, hogy az érés nem volt megfelelő).
Egyébként a closty olyan, hogy még a következő hónapban is nagyobb esélyed van miatta a terhességre, szóval még akár a következő hónapban is összejöhet miatta.
Ha nem fog, akkor meg nyilván tovább vizsgál a doki, és megmondja mi a teendő.
Nekem mindig volt peteérésem szoptatási időszakot kivéve, mégis csak Clostival tudtam teherbe esni. Én is olvastam valahol, hogy a tüszőrepedést is elősegíti, közvetve, mivel a ciklus elején befolyásolja valamelyik pajzsmirigyhormon hatását, ami aztán a ciklus közepén a tüszőrepedésre pozitívan hat. Én anno sárgatest elégtelenség témakörben olvasgattam a neten, akkor találtam ezt az infót, de már nem emlékszem, hol. A betegtájékoztató valóban nem írja, sőt, azzal a veszéllyel fenyegetnek, hogy ciszták kialakulásához vezethet, ha a tüszők nem repednek meg. Ezért adnak a biztonság kedvéért tüszőrepesztő injekciót is ciklus közepén általában. De nekem a szurival kombinált hónapok eredménytelenek voltak, úgyhogy azt nem mondom, hogy ez feltétlenül szükséges.
Azért az furcsa, hogy a dokid 3 havi adagot beszedet veled úgy, hogy nem hív vissza kontrollra, ennyit tényleg illene ellenőriznie, de abból, hogy beállt a ciklusod, azért én feltételezem, hogy minden rendben.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!