Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pcos- IR es és valószinű pm...

Pcos- IR es és valószinű pm es is vagyok, orvosnál jártam, és orvoshoz megyek! Clostilbegyt. Elolvasnátok?

Figyelt kérdés

Szóval, 2009 novemberébe nődoki látta a cisztákat, és minden tünet mellett azt mondta PCO! Akkor még nem sokat tudtam a betegségről igy nem is nagyon foglalkoztam vele csak csengett a fülembe hogy nehéz teherbeesni, igy innentől nem is védekeztünk aminek az lett az eredménye hogy teherbe estem 2010 januárjába.

Megszületett a fiam, utána is hol volt mensim hol nem... Nem is foglalkoztam vele, majd 2013 májusába ujra terhes lettem ami a 8 héten missed abbal végződött!

Azóta elég szépen havonta megjön rettentő erős és fájdalmas! Tudom, érzem mikor van ovum mégsem jön össze a baba!

Most készülök orvoshoz egy hónap mulva van időpontom. Gondoltam megpróbálok addig is labort összekuncsorogni az SZTK s orvosoktól, igy elmentem házi dokihoz meg nődokihoz! A nődoki is meg a házi doki is tudta miről van szó nem kellett elmagyarázni nekik, a nődoki megnézett UH val és közölte nincs ciszta!! :O Első kérdésem ez hogy minden féle kezelés nélkül hogy hogy eltüntek a ciszták? Másik kérdésem hogy felirt nekem a doki clostilbegyt tablettát, és mondta hogy ha beszedtem majd menjek vissza hogy megnézze uh-val mit csinált a gyogyi... De annyiszor hallottam róla hogy ez nekünk nem jó mert ez is csinálja a cisztákat! Be merjem szedni? Meg nekem van pém, csak valamiért mégsem jön össze! Ez meg pét produkál... Akkor miért irta fel??

A másik kérdésem pedig a nyálkahártya vastagságáról szólna hogy a ciklus 22 napján voltam dokinál és 5,4 mm es volt a vastagsága! Ez mennyire normális?

2014. máj. 5. 09:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

A closty valóban nem jó nekünk

az lehet, hogy eltűntek a ciszták, hiszen a pcos csak egy tünetegyüttes neve, nem kötelező cisztának lennie. A pco nincs IR nélkül az esetek 99%-ában, így azt is célszerű megnézetni (0, 60 és 120 perces terhelt inzulinnal és cukorral).

Nekem semmi tünetem nem volt, a rossz inzulinon (és később a sok hülye orvos miatt már a cukrom is rossz lett), és a vetéléseken kívül.

nagyon sok pcos lánynak van pajzsmirigy gondja is, ez is jellemző.

első körben meg kellene nézni, mi a helyzet, utána nem clostyval kezdeni, hanem keresni egy jó endokrinológust, és a hármas kezelést csinálni (diéta, mozgás, és ha kell, gyógyszer), a legtöbb esetben spontán jön a baba. Ha valóban nincsenek rendben a hormonjaid, a vetélés is valószínű, szóval a closty előtt én ezt tenném rendbe először.

(nekem a clostytól orbitális méretű cisztáim lettek)

2014. máj. 5. 10:06
 2/20 A kérdező kommentje:
MM be megyek majd, megvan a beutaló Se Oestrogén, progesteron, FSH,LHm prolactin, testosteronra a beutalom illetve Tsh, vas, gamma gt, és éhgyomri vércukor... meg az általános vér vizelet! A 3 pontost nem birtam megkérni SZTK alapon nem csinálják!
2014. máj. 5. 10:17
 3/20 A kérdező kommentje:

Szóval akkor Clostilt ne vegyem be? mit mondjak a dokinak? Örülök hogy "megtaláltam" ezt a dokit nem akarok vele "rosszba lenni"... Egész normálisnak néz ki!...

Jah a másik... mikor leveszik a hormonokat valahogy akkor kell megjönnie... lehet az első napon leszek de az is lehet hogy még nem fog megjönni... jó lesz attól? mert ugye azt is 3. napon kéne levenni... Nem birom átrakatni mert ez is időpontos!:(

2014. máj. 5. 10:19
 4/20 A kérdező kommentje:
Ha a clostil rosszat csinál látja az uh-n ugye?
2014. máj. 5. 10:32
 5/20 anonim ***** válasza:

én is MM-es vagyok, az első konzultáció után kiírtaa doki, milyen vizsgálatokat kér még, szóval nincs gond, ha addig nem jön meg.

a clostyt beveheted, ha a doki kiírta (azért írtam, mert ha rendbejön az ir, pco, akkor enélkül is összejöhet simán a baba), az uh-n simán látszik, ha valami nem oké... csak ellenőrizze, nekem azt soha nem tette a nődokim. így lett cisztám, de azóta meg már lecseréltem az orvost :)

2014. máj. 5. 10:58
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanebben a helyzetben vagyok/voltam. Tudom, hogy a nőgyógyászom nem endokrinológus, endokrinológusra meg én sem akartam várni. Így tökre saját kútfőből elmentem terheléses vizsgálatra (7000 Ft volt), három nap múlva eredményt kaptam. Kiderült az IR. A lelettel elmentem a nőgyógyászhoz, akivel felírattam a Merckformint. Ő is egyetértett velem, így felesleges endodoki-kör nélkül kezeltem saját magamat. Mellette elkezdtem diétázni, sportolni, homeopátiát is alkalmazok. Most ott tartok, hogy négy hónap alatt 15 kg-tól szabadultam meg, a ciklusaim 28-30 naposak és a közérzetem is ezerszer jobb. Igaz, nekem nem voltak cisztáim, csak sok kicsi tüszőm, amelyek megrepedtek, de nyilván életképtelenek voltak/lettek volna. Minden más egyéb tünetem viszont megvolt (hízás, hajhullás, zsíros bőr stb.). Ezek mind-mind normalizálódnak, a hajam utoljára tíz éve volt ilyen dús. Nem kell tehát várnod. Ha jó viszonyban vagy a dokival, megvan a bizalom és eléggé kiismertétek egymást, egészen nyugodtan előállhatsz gyógyszerszedési igényekkel. Persze ehhez nagyon sokat kell tájékozódni a témában, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen inzulineredményre mennyi gyógyszert szedsz.

De igaza van a többi válaszolónak is: ha most elkezdesz aktívan és rendszeresen mozogni, meg diétázni, pár hónap leforgása alatt csodákat tudsz művelni a szervezeteddel.

Hajrá!

2014. máj. 5. 13:14
 7/20 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok! Bocsi, rossz kérdésre válaszoltam :) úgyhogy minden általam leírt tárgytalan a témában :)
2014. máj. 5. 13:16
 8/20 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy az "alattam" lévő kérdésre akartál válaszolni:)
2014. máj. 5. 13:28
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Első baba után nálam is problémák vannak, két hét múlva megyek az endodokihoz! Mindegy, csak a saját clostys esetemet mondanám el, nehogy te is beleess! Az én dokim minden hormonális vérvizsgálat nélkül beszedetett velem egy doboz Clostyt, aminek két hónap rettenet szédülés, hányinger, tántorgás lett a vége! A sürgősségin kötöttem ki, agyi MR-re, mert elestem otthon, amikor az egyéves gyerkőccel egyedül voltam.. A problémáim azóta is fennállnak.. Szóval szerintem óvatosan a clostyval! Ja, egy olyan doki írta fel, aki sztk-ban is rendelt, és közben ő a város legdrágább magán klinikáján a nődoki! Vajon ott is ilyen alapos? Szerintem előbb vizsgáltasd ki magad, csak azután szedd be, ha tényleg nincs pééd! Sok sikert a babához!
2014. máj. 5. 15:18
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez nayon durva kedves utolsó! Remélem rendbe jössz!
2014. máj. 5. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!