Pcos- IR es és valószinű pm es is vagyok, orvosnál jártam, és orvoshoz megyek! Clostilbegyt. Elolvasnátok?
Szóval, 2009 novemberébe nődoki látta a cisztákat, és minden tünet mellett azt mondta PCO! Akkor még nem sokat tudtam a betegségről igy nem is nagyon foglalkoztam vele csak csengett a fülembe hogy nehéz teherbeesni, igy innentől nem is védekeztünk aminek az lett az eredménye hogy teherbe estem 2010 januárjába.
Megszületett a fiam, utána is hol volt mensim hol nem... Nem is foglalkoztam vele, majd 2013 májusába ujra terhes lettem ami a 8 héten missed abbal végződött!
Azóta elég szépen havonta megjön rettentő erős és fájdalmas! Tudom, érzem mikor van ovum mégsem jön össze a baba!
Most készülök orvoshoz egy hónap mulva van időpontom. Gondoltam megpróbálok addig is labort összekuncsorogni az SZTK s orvosoktól, igy elmentem házi dokihoz meg nődokihoz! A nődoki is meg a házi doki is tudta miről van szó nem kellett elmagyarázni nekik, a nődoki megnézett UH val és közölte nincs ciszta!! :O Első kérdésem ez hogy minden féle kezelés nélkül hogy hogy eltüntek a ciszták? Másik kérdésem hogy felirt nekem a doki clostilbegyt tablettát, és mondta hogy ha beszedtem majd menjek vissza hogy megnézze uh-val mit csinált a gyogyi... De annyiszor hallottam róla hogy ez nekünk nem jó mert ez is csinálja a cisztákat! Be merjem szedni? Meg nekem van pém, csak valamiért mégsem jön össze! Ez meg pét produkál... Akkor miért irta fel??
A másik kérdésem pedig a nyálkahártya vastagságáról szólna hogy a ciklus 22 napján voltam dokinál és 5,4 mm es volt a vastagsága! Ez mennyire normális?
Szia!
A closti tényleg nem jó nekünk. :-(
Szerintem jegeld a closti témát amíg a kivizsgálás folyik. A laboreredményeket is meghamisíthatja, úgy kár is vérvételre menned. Inkább várj egy kicsit a clostiszedéssel, nem veszítesz vele semmit.
Az MM jó hely, várd meg mit mondanak, és az ő szakvéleményükkel felszerelkezve menj vissza a dokidhoz majd ha eljön az ideje. :-) Bár szerintem azt ne siesd el, lehet hogy elég lesz majd terhesultrahangra menned. :-)
Az IR nem nőgyógyászati betegség, csak kihat a hormonokra is, ezért jobb ezzel endodokihoz menni.
A nődokid lehet jó, de nem ez a szakterülete, és ha rossz néven veszi, hogy szakorvoshoz mész helyette, akkor jobb másikat keresni, bármilyen szimpatikus. Ha érdemes rá hogy a dokid legyen, akkor meg fogja érteni. :-)
Nem te vagy érte, hanem ő érted!
Fognak újat mondani :) a nidokiknak nem ez a szakterületük, általában azert javasolják, hogy fogyj le, es minden oké lesz. Ezen majdnem minden ir-es, pcos lány atesik (kivéve persze a vekonyak). A diétás oktatás nagyon sokat ér, nekem gyógyszert is írtak (merckformin), plusz ok jöttek ra egyéb problémákra, amik az elso nodokim szerint nem is voltak :)
Egy próbát megér, nem csak rajuk mondanám, mert ez a probléma endokrinologusra tartozik, nem nogyogyaszra
Bizony, tudnak újat mondani, és ha esetleg pajzsmirigy probléma is társul az IR-hez, ami elég gyakori, arra is kell gyógyszer. Azt viszont csak receptre lehet kapni.
És fogyni is sokkal könnyebb jól beállított gyógyszerekkel. :-)
Értem! Köszönöm a kommenteket! Szerintem PM el is problémám van... bár már nem tudom mi miért van?! :D :(
Hát mindegy... Most megyek majd laborba megpróbálom a 3 pontost is megcsináltatni, aztán már csak Breyer doktornéni van hátra:)
Köszönöm a kommenteket még egyszer!
Breyer doktornő egy tünemény. Én is hozzá járok, úgy magyarázza el a dolgokat, hogy nem kell hozzá 3 orvosi diploma, hogy megértsd mi folyik benned :)
Engem már egy éve kezel, nekem "csak" IR-em, pajzsmirigy alulműködésem, és magas prolaktinom van, fizikailag minden oké. Én sajnos lassabban reagálok a kezelésre, én az egy év alatt fogytam 10 kilót (80ról indultam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!