Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pcos- IR es és valószinű pm...

Pcos- IR es és valószinű pm es is vagyok, orvosnál jártam, és orvoshoz megyek! Clostilbegyt. Elolvasnátok?

Figyelt kérdés

Szóval, 2009 novemberébe nődoki látta a cisztákat, és minden tünet mellett azt mondta PCO! Akkor még nem sokat tudtam a betegségről igy nem is nagyon foglalkoztam vele csak csengett a fülembe hogy nehéz teherbeesni, igy innentől nem is védekeztünk aminek az lett az eredménye hogy teherbe estem 2010 januárjába.

Megszületett a fiam, utána is hol volt mensim hol nem... Nem is foglalkoztam vele, majd 2013 májusába ujra terhes lettem ami a 8 héten missed abbal végződött!

Azóta elég szépen havonta megjön rettentő erős és fájdalmas! Tudom, érzem mikor van ovum mégsem jön össze a baba!

Most készülök orvoshoz egy hónap mulva van időpontom. Gondoltam megpróbálok addig is labort összekuncsorogni az SZTK s orvosoktól, igy elmentem házi dokihoz meg nődokihoz! A nődoki is meg a házi doki is tudta miről van szó nem kellett elmagyarázni nekik, a nődoki megnézett UH val és közölte nincs ciszta!! :O Első kérdésem ez hogy minden féle kezelés nélkül hogy hogy eltüntek a ciszták? Másik kérdésem hogy felirt nekem a doki clostilbegyt tablettát, és mondta hogy ha beszedtem majd menjek vissza hogy megnézze uh-val mit csinált a gyogyi... De annyiszor hallottam róla hogy ez nekünk nem jó mert ez is csinálja a cisztákat! Be merjem szedni? Meg nekem van pém, csak valamiért mégsem jön össze! Ez meg pét produkál... Akkor miért irta fel??

A másik kérdésem pedig a nyálkahártya vastagságáról szólna hogy a ciklus 22 napján voltam dokinál és 5,4 mm es volt a vastagsága! Ez mennyire normális?

2014. máj. 5. 09:30
1 2
 11/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A closti tényleg nem jó nekünk. :-(

Szerintem jegeld a closti témát amíg a kivizsgálás folyik. A laboreredményeket is meghamisíthatja, úgy kár is vérvételre menned. Inkább várj egy kicsit a clostiszedéssel, nem veszítesz vele semmit.

Az MM jó hely, várd meg mit mondanak, és az ő szakvéleményükkel felszerelkezve menj vissza a dokidhoz majd ha eljön az ideje. :-) Bár szerintem azt ne siesd el, lehet hogy elég lesz majd terhesultrahangra menned. :-)

Az IR nem nőgyógyászati betegség, csak kihat a hormonokra is, ezért jobb ezzel endodokihoz menni.

A nődokid lehet jó, de nem ez a szakterülete, és ha rossz néven veszi, hogy szakorvoshoz mész helyette, akkor jobb másikat keresni, bármilyen szimpatikus. Ha érdemes rá hogy a dokid legyen, akkor meg fogja érteni. :-)

Nem te vagy érte, hanem ő érted!

2014. máj. 5. 18:09
 12/20 A kérdező kommentje:
igazából amugy nem is értem miért adta a gyógyszert. Ugy mentem hogy megyek MM- be csak nem akarok egy zsák pénzt kifizetni a laborra és segitsen nekem amit tudunk had csináljunk meg itt... Sokszor elmondta nem biztos hogy kéne metformin mert diéta plusz mozgás sokat segiteni, és ő most ugy látja ha leadnék pár kilót nem kéne menni MM-be. 100 fölött vagyok, joggal mondta többször el. De ha IR es vagyok akkor azt is kezelni kell... már amugy én is gondolkozok rajta hogy lehet nem megyek el, mert tudom a 160 gr CH diétát, lassu-gyors ch-kat tudom hogy lehet venni inofolicot is, ami segithet az IR-be... tehát igazából kezembe megoldás, nem tudom miért akarok még kifizetni 14 ezret! Fognak tudni ujjat mondani???
2014. máj. 5. 19:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leirni hogy mondtam neki babát szeretnék azért akarok menni MM-be...
2014. máj. 5. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
Fognak tudni újat mondani, ezt garantálom. Ennyi pénz nem nagy ár egy babáért és az egészségért. Én azt hittem, hogy nekem nem tudnak újat mondani, de elég sokat jegyzeteltem végül, főleg a diétás oktatáson. A
2014. máj. 5. 23:42
 15/20 anonim ***** válasza:

Fognak újat mondani :) a nidokiknak nem ez a szakterületük, általában azert javasolják, hogy fogyj le, es minden oké lesz. Ezen majdnem minden ir-es, pcos lány atesik (kivéve persze a vekonyak). A diétás oktatás nagyon sokat ér, nekem gyógyszert is írtak (merckformin), plusz ok jöttek ra egyéb problémákra, amik az elso nodokim szerint nem is voltak :)

Egy próbát megér, nem csak rajuk mondanám, mert ez a probléma endokrinologusra tartozik, nem nogyogyaszra

2014. máj. 6. 02:00
 16/20 Manka68 ***** válasza:

Bizony, tudnak újat mondani, és ha esetleg pajzsmirigy probléma is társul az IR-hez, ami elég gyakori, arra is kell gyógyszer. Azt viszont csak receptre lehet kapni.

És fogyni is sokkal könnyebb jól beállított gyógyszerekkel. :-)

2014. máj. 6. 05:37
 17/20 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm a kommenteket! Szerintem PM el is problémám van... bár már nem tudom mi miért van?! :D :(

Hát mindegy... Most megyek majd laborba megpróbálom a 3 pontost is megcsináltatni, aztán már csak Breyer doktornéni van hátra:)

Köszönöm a kommenteket még egyszer!

2014. máj. 6. 08:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Breyer doktornő egy tünemény. Én is hozzá járok, úgy magyarázza el a dolgokat, hogy nem kell hozzá 3 orvosi diploma, hogy megértsd mi folyik benned :)

Engem már egy éve kezel, nekem "csak" IR-em, pajzsmirigy alulműködésem, és magas prolaktinom van, fizikailag minden oké. Én sajnos lassabban reagálok a kezelésre, én az egy év alatt fogytam 10 kilót (80ról indultam).

2014. máj. 8. 11:30
 19/20 anonim ***** válasza:
engem tönkretett a closty... 2 hónapig folyamatosan véreztem, dobálta lefelé a nyálkahártyát a méhem, amint vastagodott, hiába szedtem exacylt, ergamot, nem használt semmit...
2014. máj. 25. 18:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia! Mi újság azóta veled kedves kérdező? Már voltál MM-ben?
2014. jún. 10. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!