Háziorvos adhat beutalót vérvételre, hormonvizsgálatra? Vagy mindenképp nődokihoz kell mennem?

Figyelt kérdés

8 hónapja próbálkozunk babával, most már szeretnék elmenni orvoshoz. Ahová tartozok körzetileg, ott egy nagyon paraszt orvos van, több baba meghalt nála, kiabál a nőkkel, oda nem szeretnék menni. :( Háziorvos ki tud vizsgáltatni? Ő tud felírni gyógyszert, ha a hormonjaim nincsenek rendben? Vagy mindenképp nődoki?

Vagy elmehetek esetleg Pestre is nődokihoz? Mert a bejelentett lakcímem pest megyében van, de a 10. kerületben lakok. Oda is mehetek attól nődokihoz?

2014. júl. 31. 09:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia!szerintem mindenképp nőgyógyászhoz kell menni!a háziorvos nem adhat beutalót és nem is írhat fel gyógyszert!ha te el akarsz menni másik nőgyógyászhoz jogod van!legalább is én úgy tudom! de lehet nem jól tudom!!
2014. júl. 31. 10:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez nem a háziorvos köréhez tartozik, ezzel nőgyógyászatra kell menni!

Viszont azt is tudnod kell, hogy 8 hónap sikertelenség után még nem foglalkoznak veled! Majd, ha 1 év után sem jön össze. Hisz nincs előírva sehol, hogy pár hónap alatt össze kell jöjjön a baba, mert számos példa van arra, hogy nem jókor, jó időben van együtt a két ember és azért nem jön össze és nem azért, mert éppen bármelyikkel is probléma lenne. Mi is több, mint fél évig próbálkoztunk, mire összejött. A 8 hónap még nem indok az ilyen jellegű kivizsgálásra, éppen ezért nem szoktak vele próbálkozni. Persze, van olyan orvos, aki ennyi idő után is foglalkozik a témával, de általánosságban véve, nem szoktak. Természetesen megpróbálni meglehet, hogy elmész a nőgyógyászhoz, de ha elküldenek, mondván, hogy ha majd 1 év után sem jön össze, akkor menj vissza, akkor ne lepődj meg.

2014. júl. 31. 10:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat, az kimaradt a mondandómból, hogy 5 évig szedtem fogamzásgátlót és azóta nem állt helyre a menzeszem. 3-4 heteket késik, elkezdtem szőrösödni olyan helyeken is ahol nem kellene (bajusz, áll, orrszőr...), híztam minden ok nélkül még 5 kilót, pedig nem zabálok össze-vissza. Én ezt már nem tartom normálisnak. :( Ezért szeretnék elmenni.

Sejtettem, hogy háziorvoshoz nem tudok ezzel elmenni. Viszont akkor csak a körzetihez mehetek, vagy máshová is? Magánra nem szeretnék egyelőre sokat költeni, míg nem vagyok terhes, mert most vettünk házat és össze kell szednünk még magunkat anyagilag. De azért az egészségemmel nem szeretnék játszani, és sokáig húzni ezt a dolgot.

2014. júl. 31. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

Ebben az esetben valószínűleg hormonproblémáról van szó, ilyen esetben ilyen téren lehet kivizsgálást kérni. De inkább úgy mond el, hogy amióta abbahagytad a gyógyszert, mert babát szeretnétek, azóta nem állt be rendesen, sokszor késik, illetve más tüneteket érzel, ezért szeretnéd magadat kivizsgáltatni, illetve a baba sem jött még össze. De ne úgy menj, hogy 8 hónapja próbálkoztok és még nem jött össze, mert akkor lehet tényleg elhajtanak. Tehát elsődlegesen a problémákat mondd el, amiket tapasztalsz.

És ha nem a körzetihez mész, akkor nem merném száz százalékosan kijelenteni, hogy ne kellene érte fizetned. Mármint a vizsgálatokért, mert lehet hogy kell. De nálatok csak egyetlen nőgyógyász van az egész kórházban, aki rendel? Mert szerintem van több is biztos, csak máskor rendel, esetleg más napokon, vagy éppen délután.

Mert nálunk is az esetek többségében egy adott orvos rendel a nőgyógyászaton, viszont délutánonként rendel több másik is és ha valaki hozzájuk szeretne időpontot kérni, akkor hozzájuk kap. Szóval szerintem nézz körbe, hogy nem tudnál-e másik orvoshoz menni.

2014. júl. 31. 13:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
hát inkább endokrinológushoz kellene menned!ő csinál 3 és 21 napi hormonvérvételt meg cukor inzulin terhelést(ezeket kiírja beutalóra a nőgyógyász)!ha sztk-ba mész tudnod kell sokat kell várni mire be fogsz tudni jutni!magán rendelés se sok !nekem az első konzi volt 6 ezer aztán mikor meg lett az eredményeim 4 ezer!bár én Pestre készülök ott az első konzi 14 ezer!de nagyon jókat hallottam róluk !majd meglátjuk!ja és ha nekem is meg lesz az összes eredményem így megyek hozzájuk ha nem muszáj nem csináltatom meg pénzért! első voltam!!
2014. júl. 31. 13:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor marad a magán, mert akihez tudnék menni, ő rendel mindig, de hozzá nem megyek a fenti okok miatt, a többi meg össze-vissza, amikor nekem nem oldható meg. :(

Persze a gondjaim miatt megyek, nem azért mert 8 hónapja próbálkozunk, ez csak egy másodlagos dolog. Elsősorban a hormonprobléma gyanú miatt. Az fontosabb, hogy rendbe legyen.

2014. júl. 31. 16:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 31. 16:09
 8/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ne nőgyógyászhoz menj!

A hormonprobléma (és neked a leírásod alapján valószínűleg az van) nem nőgyógyászati betegség, hanem endokrinológiai. Jó endokrinológust kell keresni, a nődokik csak a tüneteket kezelik, ha egyáltalán kezelik, de az többnyire kevés a babásodáshoz.

2014. júl. 31. 20:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor meglátogatom mindkettőt, egy ultrahang azért nem ártana. :)
2014. aug. 1. 11:48
 10/10 Manka68 ***** válasza:
És egy rákszűrés sem. :-) Csak a hormonokat nem vele kell nézetni. Én is voltam mindkettőnél. :-)
2014. aug. 2. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!