Hova kell fordulnom, ha szeretném kideriteni hogy miért nem esek teherbe, és van e egyáltalán peteérésem?

Figyelt kérdés

nőgyógyászhoz,vagy endokrinológushoz?

Féléve próbálkozunk a tesóval,tudom,ez szinte semmi,más évekig próbálkozik,de konkrétan engem az érdekelne,hogy teherbe tudok e esni,vagy van e valami gond?Van e peteérésem egyáltalán,meg a tüsző meg tud e repedni...stb erre lennék kiváncsi.

Össze-vissza ciklusom van,az elmúlt félévbe volt hogy 1 hónap kimaradt,de amúgy kb 1-2-3 hetet szokott késni,mikor hogy,sose volt rendszeres.Most jelenleg kereken 2 hete késik,tesztek negativak,a hasam görcsölget,meg a bal petefészkem.

2014. jún. 27. 19:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De ovu tesztet mégis mikor csináljak,ha fogalmam nincs mikor kéne megjönnie?Egész hónapba,vagy hogyan?Sose csináltam még.

Elég költséges lenne mindennap csinálni.Bár a vaterán láttam ilyen 10-20-30..stb kiszerelésben olcsón,ugyanolyan mint a terhességi teszt.Terhességi tesztet onnan rendeltem,azokat csináltam meg.Megbizhatóak azok is?Mert akkor lehet rendelek ovu teszteket is onnan.

2014. jún. 28. 10:32
 12/20 anonim ***** válasza:

7-es válaszoló vagyok.

Én vateráról rendeltem ovu teszteket, nekem tökéletesen működött.

Viszont ha "sürgős" a kistesó projekt, akkor tényleg csináltass egy teljes hormonsort és terheléses cukrot.

Nekem napra pontos volt világ életemben a mensim, miden 13. napon volt pozi az ovuteszt, mégsem jött a kistesó 4 hónapon keresztül...tudtam, hogy valami nincs rendben.

Kívánom, hogy neked is mihamarabb sikerüljön:)

2014. jún. 28. 11:41
 13/20 A kérdező kommentje:

köszönöm,aranyos vagy! :)

És akkor ezeket(terheléses cukor,hormon vizsg.) az endokrinológus csinálja?Ez a hormon vizsgálat hogy zajlik?

2014. jún. 28. 11:46
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen, Ő adja a beutalót. De ahány hely annyi féle. Mivel az én endo dokim kórházban is dolgozik, így oda adott beutalót vér és cukor terhelésre. 10 nap alatt lett meg az eredmény. Nekem csak a vizsgálatért kellett fizetnem, a hormonsorért és s cukor terhelésért nem. Van ahol hamarabb is van eredmény, de ott fizetős.
2014. jún. 28. 12:10
 15/20 A kérdező kommentje:

köszönöm!

És mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat?

2014. jún. 28. 12:16
 16/20 Manka68 ***** válasza:

A hormonvizsgálat csak egy vérvétel (igazából kettő, ciklus 3-5 napja között, és 21-ik napon. Rendszertelen ciklusnál nem tudom, mikor kell a második vérvételre menni.

A lényeg neked a terheléses cukor + INZULIN vérvétel és a pajzsmirigy hormonok. Ezeket bármikor meg lehet csináltatni, viszont csak endokrinológus kérheti. a terheléses vérvétel 10-15 ezer körül van, a hormonlabor kb 2000ft hormononként egy magánlaborban.

De általában a magándokik is elfogadják a hozott leleteket. Szerintem úgy érdemes, hogy elmész egy jó magán endodokihoz, kiírja a vérvételeket, azzal sztk-ban megcsináltatod a labort, és a leletekkel mész vissza.

2014. jún. 29. 06:46
 17/20 anonim ***** válasza:
És a hőmérő? Azt csak egyszer kell megvenni. ;-)
2014. jún. 29. 08:38
 18/20 Manka68 ***** válasza:

Én a hőmérőzést csak annak ajánlanám, aki nem görcsöl be attól, hogy minden reggel azzal kell kelnie hónapokig.

Hasznos, de roppant macerás, ezen kívül, ha egy rossz hőgörbét megmutat az ember egy dokinak, az elküldi hormonlaborra, mert a hő nekik csak tájékoztató jellegű adat.

Akiknek pedig rendszertelen a ciklusuk, azoknak egyértelműen vannak hormongondjaik, szerintem nekik nem érdemes hónapokat pazarolni az idejükből arra, hogy megtudják, amit már úgyis tudnak, hogy valami nem stimmel.

Ha nem hőmérőzünk, ugyanúgy hormonlaborra küldenek, ha nem jön a baba. :-)

2014. jún. 30. 18:04
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, csak akkor lesz értelme egy 21. napi vérvételnek. Úgy értem ovu. után 7. napinak. ;-)

A hőmérőzés lesz a legkevésbé macerás ebben a történetben, garantálom.

2014. jún. 30. 18:13
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2014. jún. 30. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!