PCOS és IR-esek! Ez mitől lehet? (Részletek lent)
Szia!
Én is hasonló cipőben járok, 2 hónapja szedem a Meforalt, 2szer 500at, és 30 napra megjött. Viszont előtte egy hétben hasszurkát éreztem, sőt a menzesz előtti nap nem görcsösen, hanem szurkálva nagyon fájt a hasam. A vérzés nagyon enyhe volt, bár eltartott 6 napig. Kérdeztem a dokitól, hogy mik ezek a szurkák, és mondta, hogy semmi baj, a gyógyszer dolgozik, "életre kelnek a petefészkek". :) Így legyen! :)
Szia!
Nekem nem mondta az endo dokim hogy végeztessem el hanem magamtól kerestem fel a meddosegi centrumot mert szerettem volna biztosra menni. A pcos-re én nem kaptam semmi gyógyszert azt mondta a doki hogy fogamzásgátlót szedhetnék de mivel babát szeretnénk ez nem megoldás a számomra. A kórházban pedig ahová elmentünk a párommal minden vizsgálatot elvégeznek még mielőtt inszemről vagy lombikrol beszélnénk. Holnap remélem minden rendben lesz. A peteérésről pedig fogalmam sincs mivel ez meg csak. Második mensi volt az évben nem foglalkoztunk még ezzel mivel sosem tudom mikor jön meg... Remélem ezentúl rendszeres lesz mert annyira szeretnénk egy babát. Neked hogy megy a diéta?
A diéta így is úgy is, de megy...:) Sajnos minden hétvégén megyünk haza a szülőkhöz, akik nem igazán hallottak ateljes kiőrlésű dolgokról, stb. De ilyenkor is nagyon mértékletesen eszem. Nem számolom kifejezetten a CH-t, például egy szokásos napom étrendje: Reggeli: PurPur kenyérszelet (Zalacoban, Lipóti pékségben kapható és nincs mellékíze), tarjával, paprikával, retekkel, stb. Tízórai 3 szelet abonett, ebéd pl. leves észták nélkül, inkább zöldség, vagy raguleves, husi kevés bulgurral, lencsefőzelék debrecenivel, és fél szelet t.kiőrlésű kenyér, rakott kel v. káposzta basmati rizzsel készítve... Uszonna egy gyümölcs, vacsi pedig sokszor hasonló, mint a reggeli, csak nem egy, hanem két kisebb szelet kenyérrel. Szóval csak arra figyelek, hogy ne cukrozzak, és ne fehérlisztezzek. És a lisztes ételekből is kevesebbet egyek, mint előtte. A bulgur egyébkét kifejezetten finom, rizs és tarhonya átmenete van, nem tudom kóstoltad-e már.
Majd írd meg milyen volt a HSG, mert majd nyár végén én is megyek valószínű, és kíváncsi vagyok. Valakinek brutálisan fáj, valaki meg simán elviseli.... Sok sikert!
Szia!
Nekem sajnos a reggeli keléssel van gond így van hogy a reggeli elmarad és a tízóraival kezdek :S De próbálok ezentúl inkább felkellni és max vissza szundizom :-D Az otthoni évesekkel nekem is van gondom de olyankor igyekszem keveset enni belőle és reménykedem hogy nem teszek vele nagy bajt :-) Most kicsit megrekedt a fogyás.. egy két hete nem mozdult semerre, remélem ez megváltozik. Ami a HSG-t illeti nagyon féltem tőle és este aludni sem tudtam. Reggel 9re kellett mennem és kb 12kor volt a vizsgálat :S Őszintén szólva nekem eléggé fájt, de ez valószínűleg azért volt mert eleve nehezebben viselem a fájdalmat. Legalábbis a hölgynek, aki rajtam kívül volt kb semennyire sem fájt... De kibirtam és szerencsére semmi elzáródásom sincs. Kis vérzés és hasfájás az volt de kaptam fájdalomcsillapítót úgyhogy az is elmúlt. Ami meglepett hogy nem kellett bent maradnom, amint megkaptam a zárójelentést mehettem haza. Kaptam egy két tablettas gyulladás csökkentőt amit a patikákban kiváltottam. Azt is mondták hogy a HSG után nagy esély van a teherbeesésre mivel megpiszkálgatják a dolgokat odabent. Úgyhogy most megint nagyon pozitívan állok a dolgokhoz. :-) Azt javaslom minél előbb kérj időpontot mert rengeteget kell várni ráadásul most szabadságra is mennek a dokik így mi is majd csak szeptemberben megyünk konzultációra... Remélem addigra talán már babás leszek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!