Pcos vagyok, nem esem teherbe évek óta. Nektek hogy sikerült?
KOMOLYTALANOK KÍMÉLJETEK!
Évek óta próbálkozunk sikertelenül. Meforal 500 mg-ot szedem lassan 1 éve. Páromnál mindent rendben találtak. Már egyre türelmetlenebbek vagyunk, ami szerintem érthető is.
Aki ilyen helyzetben volt, kérem írja meg tapasztalatait!!!!!!!!!!
a hármas kezeléssel.
Első doki felírta a meforalt, szedtem egy csomó ideig, néha megkérdeztem, hogy kell-e visszamennem ellenőrzésre (vérvétel), de mindig mondta, hogy nem. Így egy év után kerestem másik orvost (mi akkor már 4 éve vártuk a babát)
kiderült, hogy a gyógyszer nekem nem jó, cseréltek, voltam dietetikusnál, pontról pontra átnéztük a kajálásomat.
3 havonta jártam ellenőrzésre, 9 hónap múlva terhes voltam :)
Egy jó endokrinológus beállította a pajzsmirigy és IR gyógyszert, diéta, mozgás, ahogy előttem írták.
Közben kiderült, hogy a 21. napi progeszteron szintem 0, így inszeminációval fognat a fiunk (4,5 éves).
a paleoval azért óvatosan, nem mindegyik pcos lánynak válik be, nekem például egyáltalán nem. Bár próbáltam egész sokáig, nekem teljesen tönkretette az értékeimet (ha lehetett még jobban)
a d-vitamin viszont jó ötlet, általában a pcos mellé erős d-vitamin hiány is társul.
kérdező: a hármas kezelés gyógyszer, diéta, sport (heti legalább három-négy alkalommal)
a diéta miatt szerintem keress egy jó dietetikust (vagy egy jó - másik - endokrinológust is, ha mást nem mondott, csak a gyógyszert írta fel), mert általában 160 g-os szénhidrát diétát írnak elő, de ez nagyban függ a testalkattól, munkától, meg mástól. A szénhidrátok milyensége sem mindegy, ahogy az sem, hogy milyen elosztásban eszed (napi ötször számolt szénhidrát, lassú-gyors szénhidrát arányra figyelve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!