Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pcos vagyok, nem esem teherbe...

Pcos vagyok, nem esem teherbe évek óta. Nektek hogy sikerült?

Figyelt kérdés

KOMOLYTALANOK KÍMÉLJETEK!

Évek óta próbálkozunk sikertelenül. Meforal 500 mg-ot szedem lassan 1 éve. Páromnál mindent rendben találtak. Már egyre türelmetlenebbek vagyunk, ami szerintem érthető is.

Aki ilyen helyzetben volt, kérem írja meg tapasztalatait!!!!!!!!!!

2014. jún. 17. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:

a hármas kezeléssel.

Első doki felírta a meforalt, szedtem egy csomó ideig, néha megkérdeztem, hogy kell-e visszamennem ellenőrzésre (vérvétel), de mindig mondta, hogy nem. Így egy év után kerestem másik orvost (mi akkor már 4 éve vártuk a babát)

kiderült, hogy a gyógyszer nekem nem jó, cseréltek, voltam dietetikusnál, pontról pontra átnéztük a kajálásomat.

3 havonta jártam ellenőrzésre, 9 hónap múlva terhes voltam :)

2014. jún. 17. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
1 évnyi keményen, precízen tartott hármas kezelés próbálkozás nélkül. Első próbálkozós hónapban siker.
2014. jún. 17. 22:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy jó endokrinológus beállította a pajzsmirigy és IR gyógyszert, diéta, mozgás, ahogy előttem írták.

Közben kiderült, hogy a 21. napi progeszteron szintem 0, így inszeminációval fognat a fiunk (4,5 éves).

2014. jún. 18. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi 6 évet vártunk rá. Nekünk is a 3-as kezeléssel sikerült részben. Nekem elég rossz volt a terhelt cukor és inzulinom de csak 3x500 mf merckformint szedtem, nem tapadtak meg a babák, kontroll vérvétel után megemeltük 3x850-re, rögtön összejött és már a 27. hétben vagyok. Ami nekem segített, megemelt merckformin, diéta, mozgás, én hőmérőztem is, ovu tesztet nem mert Pcosoknak becsapós, E vitamint szedtem ovuig, és folsavat.
2014. jún. 18. 21:06
 5/8 A kérdező kommentje:
És milyen az a 3-as kezelés? Nekem csak a meforalt írta fel és semmi mást Milyen diétát tartotok?
2014. jún. 19. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi szerettük volna gyogyszermentesen es hormonkezeles mentesen megoldani (igy is elegge szet van esve a hormonhaztartas). A legtöbb pcosnak D3-vitaminhianya van, nekem is az Volt, napi 10000NE-t szedtem, kecskeruta, baratcsreje, sok Sport, odafigyelve taplalkozas es amikor a D-Vitamin elkezdese utan kb 1,5-2 honappal ujra ellenöriztetni akartam, nem Volt ra szükseg, mar a pocakban Volt a baba :) ö most 2,5 eves, a Kisteso, szinten hasonlo "modszerekkel" pedig novemberben születik :) Dietanak nagyon-nagyon jo pcosra a paleo! Olvass utana!
2014. jún. 21. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:

a paleoval azért óvatosan, nem mindegyik pcos lánynak válik be, nekem például egyáltalán nem. Bár próbáltam egész sokáig, nekem teljesen tönkretette az értékeimet (ha lehetett még jobban)

a d-vitamin viszont jó ötlet, általában a pcos mellé erős d-vitamin hiány is társul.

kérdező: a hármas kezelés gyógyszer, diéta, sport (heti legalább három-négy alkalommal)

a diéta miatt szerintem keress egy jó dietetikust (vagy egy jó - másik - endokrinológust is, ha mást nem mondott, csak a gyógyszert írta fel), mert általában 160 g-os szénhidrát diétát írnak elő, de ez nagyban függ a testalkattól, munkától, meg mástól. A szénhidrátok milyensége sem mindegy, ahogy az sem, hogy milyen elosztásban eszed (napi ötször számolt szénhidrát, lassú-gyors szénhidrát arányra figyelve)

[link]

2014. jún. 21. 16:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Esetleg nektek nincsenek kész receptjeitek? A dietetikushoz kell beutaló?Lehet itt e-mail címet megadni?
2014. jún. 22. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!