PCOS vagyok, de nekem 28-30 naposak a ciklusaim, minden hónapban megjön rendesen, gyógyszert nem szedek. Akkor hogyan lehetek PCOS?
a pcos nem egy tünet, hanem egy tünetegyüttes, és egyénenként változó, hogy kinek milyen tünetet okoz. Van, akinek először semmilyen nincs (én is ilyen voltam, később annyi lett, hogy nem estem teherbe)
a diétát tartod? mozogsz rendszeresen? Terhelt inzulin és cukorvizsgálatod volt?
Maga a PCOS is tünete egy betegségnek, az inzulin rezisztenciának. Ezért kérdezte tőled az első válaszoló, hogy voltál-e terheléses vérvételen, mert azzal tudják megállapítani. A 3-ik és 21-ik napi hormonsor csak tájékoztató jellegű adat ilyenkor, hogy mennyire tolta el a hormonokat a betegség. De sokan vagyunk, akiknek az MÉG jó, a ciklus is rendszeres (MÉG) viszont a cukor és inzulin érték már nem. Fontos még a pajzsmirigy hormonokat is ellenőrizni, mert sokszor együtt jár a PCOS-val a pm alulműködés. Ha még nem voltál ilyen vizsgálatokon, akkor célszrű lenne elmenned, hogy rendes kezelést kapj.
Egyébként maga a betegség genetikai hajlam és rossz életmód miatt alakul ki. A génjeinken nem tudunk változtatni, de az életmódunkon igen, és kell is, ha jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben, netán szeretnénk egészséges kisbabát világra hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!