A műtét után mennyi idővel lehet próbálkozni? Mennyi időn belül sikerülhet?
Nekem annó azt mondta az orvos lapar után, hogy az első menstruációt várjuk meg. A műtét után 1 héttel megjött. Az első együttlétnél teherbe is estem. Nem volt semmi gond a műtéti hegekkel, pedig szép nagy pocakom volt! :)
Az orvossal beszéld meg! Remélem nálatok is ilyen gyorsan megy majd! :)
Engem tavaly november elején műtöttek laparoszkópiával, átjárhatósági vizsgálat volt, meg stimulálták a petefészkeim. Mivel az orvos mindkét oldalon elzáródást tapasztalt, nem volt tiltás. Ennek ellenére az apró hasi vágások miatt abban a ciklusban már nem voltunk együtt, csak a következő menstruációm után, ami december elején volt. Januárban már nem jött meg, szóval december közepén teherbe estem. Azonnal rohantam az orvoshoz, de csak együtt örültünk:) Azt mondta, nem okoz gondot, hogy ilyen hamar sikerült.
Az átjárhatósági vizsgálatot a ciklus 10. napjáig csinálják (ha jól emlékszem), hogy egy esetleges terhességet nehogy felnyomjanak a hasüregbe. Nekem legalábbis így mondta az orvosom, és írt is fel gyógyszert, hogy a tervezett műtét előtt menstruáljak. Szóval ideális esetben még a műtét utáni lábadozás alatt van peteérésed, így elég kicsi a valószínűsége, hogy már abban a hónapban teherbe ess. Szóval szerintem várd meg a következő menstruációt, és utána lehet próbálkozni:) Szorítok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!