Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy csináljam a szénhidrát...

Hogy csináljam a szénhidrát diétát? Étkezés után remegek, nem érzem jól magam.

Figyelt kérdés
Kérlek, segítsetek! Enyhe inzulinrezisztenciára a nődoki azt mondta, elé, ha sportolok és nem eszem fehér dolgokat. Elkezdtem szénhidrát csökkentett kenyeret enni, nem eszem édességet, cukor helyett xilitet használok. Nekem ezek nagyon drasztikus változások, mert eddig tömtem magamba az édességet. Napok óta remegek. Gondolom nem eszem elég cukrot, de valszeg ez sem jó, viszont akkor nem tudom, hoy csináljam.
2014. máj. 4. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
fontos hogy számold a ch-t. olvass utána a 160 g-os diétának, nemm mindegy mikor miylen ch-t viszel be. Ha jól csinálod nem lesz remegés. Ajánlatos egy dietetikussal is beszélni de csatlakozz a fb-os csoprtjainkhoz ott is sok indo van de az étrend alapja is fent van a neten. A ch csökkentett dolgok pont nem jók nekünk azért remegsz mert hipozol. (hipoglikémiás leszel a kevés ch.tól)
2014. máj. 4. 15:41
 2/10 A kérdező kommentje:
De akkor kinek való a szénhidrátcs. kenyér és akkor milyet egyek?
2014. máj. 4. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem csak a mit eszel a lényeg, hanem a gyakoriság is. 3 óránként kell kis adagokat enni. Reggel csak lassú felszívódásút, stb.

A legegyszerűbb lenne, ha elmennél egy dietetikushoz (10 rugó körül már van magán is, Budapesten ajánlom Dr. Nagy Erzsébetet, ő az egyik legnagyobb név) és ő konkrétan leírja, elmondja. Ha nem értesz a táplálkozáshoz, így csak még jobban szétborítod a vércukrodat és a babának se tesz jót, ha túlzott inzulintermelésre kényszeríti a vércukorszint.

2014. máj. 4. 16:52
 4/10 anonim ***** válasza:
a ch csökkentett kenyerek elég nagy átverések. föleg enünk akinek számolni kell. Nekünk ahhoz hogy meg legyen a megfelelö mennyiség hozzá több mint fél kilót kéen belöle megenni ami több mint 1400 kcal mondjuk a pro body kenyérnél. Nekünk anyagcseezavarunk van, ahhoz hogy ez javuljon kell ch ha ez nincs meg hipozik az ember és máris rosszul van.
2014. máj. 4. 16:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok várandós. A nőgyógyászom azt mondta, nem kell diétáznom, mert nincs tünetem, csak töröljem az étrendemből a fehér dolgokat. Egy kicsit úgy látszik átestem a másik oldalra, mert annyira vigyázok, hogy szinte semmit nem eszem, csak barna dolgokat cukor nélkül, pedig 49 kg vagyok, nem kéne fogynom! Nem olvastam utána, csak úgy csinálom.
2014. máj. 4. 17:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor tarts 180 g ch diétát, vagy 200-asat, azzal nem fogsz fogyni, hacsak nem sportolsz komolyabban mellette. Viszont a vércukrodat kiegyensúlyozza.

Ha terhes leszel, akkor viszont nagyon fontos lesz már, hogy STABIL legyen a vércukrod - ebben segít ez a diéta.

De miért nem mész el egy dietetikushoz?

2014. máj. 4. 17:49
 7/10 anonim ***** válasza:
A jelek szerint az orvos tanácsa nem vált be, te pedig nem tudod, hogy pontosan mit kellene csinálni. Dietetikus és máris képben leszel.
2014. máj. 4. 17:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat. Azért nem mentem el, mert a doki nem mondta, meg azt sem, hogy bármiféle diétára szükségem lenne. De ezeknek utánanézek. Köszi
2014. máj. 4. 18:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosok mélyebben általában egy szakterülettel vannak képben, amiben dolgoznak.

A nőgyógyászom onkológus is, így a nőgyógyászat-szülészet-onkológia háromszögben profi.

DE! UH-hoz bevallottan nem ért. Látja, hogy van-e szívhang, de genetikai vizsgálatra már profi szonográfust ajánlott.

Diétánál dietetikushoz küldött, mert az sem szakterülete.

Szerencsére ő bevallja ezeket, de sok orvos félve attól, hogy csorbul a szakmai hírneve (ami hülyeség), nem küld szakemberhez, hanem ő próbál tanácsot adni olyan területen, amihez nem igazán ért.

2014. máj. 4. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Sjanso a legtöbb nőgyógyásznak halvány fogalma nincs a PCOS/IR-ről, ez HOZZÁÉRTŐ endokrinológusra tartozik.
2014. máj. 5. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!