Ozsi987 kérdése:
Segítseket! Túl vagyunk egy inszemen, két sikertelen lombikon a BMCbe Zeke dr-nál. Velem elvileg minden ok. Volt értelme utánna járni?
Figyelt kérdés
Más térről a páromnál kiderült a min érték fele a tesztoszteron szintje. Azt tudtuk, hogy a sperma képe nagyon rossz, de ezr nem vizsgálták a meddőségibe. A hotmon után dr Kopához kerültünk. Elküldte a vérét teljes hormonképre, genetikai képre, a sperma mintát tenyésztésre. Most az eredményre várunk. Elvileg a lombikhoz "egy is elég"... Lehet csak a stresszbe kergettük magunkat az urológusnál, vagy lehet valami megoldás? Aki volt hasonló gonddal, legyenszíves segítsen!2014. márc. 13. 09:35
11/18 anonim válasza:
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült eddig :( Viszont az csak számomra megdöbbentő, hogy ennyi sikertelenség után vizsgálják csak a férjed?? Mi a szegedi Kaáliba mentünk, ott alap volt az, hogy a férfi részről teljes spermakép, tenyésztés meg minden, tőlem meg a hormonszint, átjárhatósági (az lett pozitív, azaz mindkettő el volt záródva), rákszűrés, vérvételek szóval minden után álltak csak velünk szóba, a dokinő el is magyarázta, hogy felesleges bármibe kezdeni amíg ezek nincsenek tisztázva. Egyébként a spermakép az nagyon jó volt, viszont volt vmi enyhe gyulladásra utaló jel, amire kapott a férjem antibiotikumot, engem meg szintén meg akart vizsgálni a dokinő a szabija után, de erre nem került sor, mert közben spontán sikerült a baba :) Amúgy ha kérdeznéd, szerintem sok tényező segített, a férjem antibiotikuma, nekem az átjárhatósági (sokszor előfordul, hogy mégis megnyílik a vizsgálat következtében), és teljes fogászati szűrés és góckezelés nálam, ami nagyon fontos! drukkolok, hogy sikerüljön a baba!!
12/18 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. márc. 19. 10:56
13/18 A kérdező kommentje:
Volt neki is vizsgálata, de azt mondták, azt az eredményt, még gyógyszerrel sem lehet feltornázni annyira, hogy elég legyen az inszemhez. Ezért léptünk a lombikra ilyen hamar. A meddőségibe, inkább csak a nőkre koncentrálnak. Mivel, már volt egy spontán terhességem, így azt mondták, ha akarom megcsináltatom a genetikait, ha nem, nem. Ha esetleg valami gond derül ki a genetikai vizsg. alatt, azon tudnak segíteni? Mi derülhet ki?
2014. márc. 20. 10:05
14/18 anonim válasza:
11-es vagyok: szerintem az mindenképp jó, hogy a férjed irányában megcsináltatjátok a teszteket, de idegeskedni ne idegeskedjetek rajta. Andrológiára mentetek, ugye? Mert urológus (hacsak nem andrológus mellette) nem biztos hogy annyit tud a dologról..Egy ismerősömnél az volt a gond, hogy a férjének volt vmi vénatágulata a heréknél, emiatt magasabb hőmérséklet uralkodott arrafelé és ezért volt rossz a spermaképe...szóval szakember sok mindenre fényt deríthet. Azonban nekem ez még mindig fura, hogy a meddőségikben inkább a nőre koncentrálnak, hiszen mindkét felet vizsgálni kell(ene). Kaáliba nem akartatok menni mégis?
15/18 A kérdező kommentje:
Jövőhéten megyünk vissza Kopához. Akkor lesz eredménye a genetikának, a hormonnak és a bakteriális tenyésztésnek. Megvárom mit mond. Aztán majd eldöntjük. A lombik lehet ezért nem sikerült, mert van valami gond? Elvileg ahoz egy is elég. Ezen rágódok...
2014. márc. 20. 17:48
16/18 anonim válasza:
azt nem írtad (lehet én vagyok az értetlen) hogy mit értesz nem sikerült lombik alatt? Mármint nem tapadtak meg? Vagy elvetéltél az elején? Mert akkor ahhoz a spermának sztem nem sok köze van, hiszen addigra már megtermékenyített embriókat ültetnek be..de nem vagyok orvos! Szóval nyugi, várjátok ki, mit mond a doki! no stressz :)
18/18 A kérdező kommentje:
Bocsi. Most kaptunk értelmes választ. Magas a fehér vértest. Gócot keresünk, de sehol... Fogorvos, fül-orr-gégész nem talált semmit. Urulógus kéne még, de mivel Kopa is az... kinek a véleményébe bízhatna jobban, mint a sajátjában. Jövőhéten megyünk vissza. Végeztünk egy antibiotilum kúrát. Azt monfta, a lombikról tegyünk le addig, mert netegen, ha megtermékenyül se fejlődik... Még ezt a reményt is elvette. Gyulladás van-góc nincs...
2014. ápr. 25. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!